NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

25.06.2017
tekst
tekst

Sport

SANDRA PERKOVIĆ U FINALU 'Mama, oprosti'

Foto: Hina

Najbolja svjetska diskašica.

Br. pregleda: 5422

Foto: Hina

Autor: Hina/CroExpress

Premda je kvalifikacije planirala okončati brzo i bez stresa, najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković je nakon drame izborila finale olimpijskih igara u Rio de Janeiru bacivši disk 64,81 metara.

Najbolja svjetska diskašica i aktualna olimpijska pobjednica normu za finale od 62 m prebacila je tek u trećem pokušaju nakon što su prva dva hica bila neispravna.

‘Nisam zadovoljna kako sam odradila kvalifikacije premda sam u zadnjem pokušaju pokazala hrabrosti i karakter. Očekivala sam da ću proći u finale nakon prvog pokušaja, no bilo je teško. Znam da su svi bili uz mene, no morala sam zakomplicirati. Mama, oprosti,’ kazala je Sandra.

Natjecanje je održano po kiši i hladnoći, a nakon prve serije prekinuto je na pola sata zbog jakog pljuska.

Sandra je u prvom pokušaju pogodila mrežu, a u drugom pokušaju bacila je disk izvan segmenta. Tek je u posljednjem hicu izborila ulazak u finale. Zanimljivo i njezina najveća konkurentica Kubanka Denia Caballero je također, tek u trećem pokušaju imala ispravan hitac bacivši disk 62,94m.

‘Zagrijavanje sam dobro odradila, no onda je počela padati kiša i u prvom pokušaju sam pogodila mrežu. Tada je počeo pljusak pa je natjecanje prekinuto na pola sata, a mene je uhvatila nervoza. Kod drugog pokušaja sam bacila previše lijevo i premda sam imala dobru dužinu disk je završio izvan segmenta. Gledala sam semafor i nisam mogla vjerovati da uz moje nema nikakvog rezultata.’

Uoči posljednjeg pokušaja aktualna olimpijska pobjednica i europska prvakinja se pokušala smiriti i koncentrirati kako bi izborila finale. I uspjela je.

‘Nema ništa dobro u mojem posljednjem pokušaju osim dužine s kojom sam ušla u finale. Bio je to tehnički loše izveden hitac,’ kritizirala je Sandra samu sebe.

Finale je na rasporedu u utorak netipično u 11,20 sati po brazilskom (16,20 po hrvatskom vremenu). Perković neće imati previše vremena za odmor.

‘Sada moram što prije doći do sobe kako bi osušila šprinterice za sutrašnje finale. Finale je već ujutro. Vjerujem kako ću sutra u finalu pokazati pravo lice,’ poručila je Perković.

Sandra u Rio de Janeiru brani zlato iz Londona, a do sada je samo jedna žena u povijesti uspjela obraniti olimpijsko zlato u bacanju diska. Njemica Evelin Jahl je pobijedila u 1976. u Montrealu i četiri godine kasnije u Moskvi.

16.08.2016.

Youtube screenshot

(VIDEO) HRVATSKI NOGOMETNI TURNIR U BRUXELLESU U srcu Europe održava se Croatia Cup

24.06.2017.

Na turniru će sudjelovati ukupno 16 momčadi. Više>

Foto: Miro Korenić

SMJENA GENERACIJE U CROATIJI BIETIGHEIM Hvala Štef! Ante Žaja novi predsjednik

16.06.2017.

Ante Žaja je prije tri godine počeo suradnju sa Croatijom i od tada su se počeli nizati dobri rezultatii. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Tijelovo u Korntalu

FOTO: Sv. Ante u HKM Stuttgart

FOTO: Hamburg za Vukovar

FOTO: Proslava naslova u Bietigheimu

FOTO: Hodočašće Hrvata u Lourdes

FOTO: Croatia Bietigheim osvojila prvenstvo

FOTO: Dan oružanih snaga

FOTO: Komemoracija na Bleiburgu

FOTO: Sinjska alka u Vukovaru

FOTO: Kotorvaroška večer u Stuttgart-Degerloch 2017.