NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

19.01.2018
tekst
tekst

Hrvatska

PLENKOVIĆ 'Oštro osuđujem paljenje zastave Republike Srbije, to nije zasjenilo veličanstvenu proslavu'

Foto: Hina/Mario Strmotić

Jedva čeka debatu s Milanovićem.

Br. pregleda: 1822

Foto: Hina/Mario Strmotić

Autor: Hina/CroExpress

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u nedjelju u Sinju da još nije dogovoreno televizijsko sučeljavanje s predsjednikom SDP-a i čelnikom Narodne koalicije Zoranom Milanovićem, naglasivši kako jedva čeka javni ogled sa svojim političkim suparnikom, te da je HDZ u uzlaznoj putanji.

‘Spreman sam i jedva čekam javni ogled sa svojim političkim suparnikom. Izuzetno sam zadovoljan trenutnim rejtingom HDZ-a koji je u uzlaznoj putanji, a očekujem da će do izbora biti još veći. Ipak sam ja na čelu HDZ-a nepunih mjesec dana, a Milanović je na čelu SDP-a već deset godina’, rekao je Plenković, koji je danas u Sinju na 301. Alki.

‘Mislim da je mojim dolaskom HDZ dobio jednu novu svježinu, elan, energiju... Svi se kolege dobro osjećaju, spremni za kampanju za pobjedu i siguran sam da će sljedeće ankete koje budu izlazile biti još bolje za HDZ’, dodao je.

Plenković je ponovio da je spreman na televizijsko sučeljavanje s Milanovićem i da će to učiniti i prije formalnog početka kampanje.

‘Naši stožeri su u kontaktu s javnom televizijom da se precizira termin. Sučeljavanja će biti, u njega idem spreman i to će biti novi poticaj za pobjedu HDZ-a na izborima’, rekao je Plenković za RTL.

Predsjednik HDZ-a nije htio komentirati nedolazak šefa SDP-a Zorana Milanovića u Sinj, već je kratko rekao kako on ima svoj put, pristup kampanji i bitnim hrvatskim događajima.

‘Bili smo u Kninu, najveće izaslanstvo HDZ-a, danas smo na Sinjskoj alci, ne izbjegavamo susrete s hrvatskim narodom’, naglasio je Plenković.

Na pitanje je li nakon izbora moguća ‘velika koalicija’, rekao je kako to nije na dnevnom redu i da HDZ ide na pobjedu na parlamentarnim izborima.

Postizborne koalicije HDZ-a na temelju programskih i svjetonazorskih podudarnosti


‘Mislim da imamo izuzetno dobar uzlazni trend, kvalitetan program i kvalitetne ljude. Idemo prvo po povjerenje birača i nakon toga ćemo postizborne koalicije raditi na temelju programskih i svjetonazorskih podudarnosti’, kaže predsjednik HDZ-a.

Šef HDZ-a rekao je kako mu je posebno zadovoljstvo doći u Sinj i da je prošle godine kao europski zastupnik u Bruxellesu ugostio alkare u povodu 300. obljetnice Sinjske alke. Naglašava kako je Sinjska alka za njega tradicionalan događaj i da nije tu zbog izborne kampanje.

Plenković: Osuđujem minorne incidente u Kninu koji nisu zasjenili veličanstvenu proslavu 'Oluje'


Na upite novinara Plenković je ponovio da osuđuje neprimjerene istupe manjeg dijela sudionika proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu, no naglasio je da je ipak riječ o pojedinačnim incidentima koji ne mogu i ne smiju zasjeniti veličanstvenu proslavu oslobodilačke vojno redarstvene operacije 'Oluje'.

‘Još jednom osuđujem neprimjerene istupe manjeg dijela sudionika proslave isticanjem simbola i sadržaja koji ne pripadaju 21. stoljeću i modernoj i europskoj Hrvatskoj. Oštro osuđujem i paljenje zastave Republike Srbije. No, ipak je riječ o pojedinačnim incidentima koji ne mogu i ne smiju zasjeniti veličanstvenu proslavu 'Oluje' kojom je oslobođen najveći dio okupiranog teritorija Hrvatske i donijela slobodu hrvatskom narodu. Ponavljam, riječ je o minornim incidentima, koji su procesuirani’, izjavio je predsjednik HDZ-a Plenković.

08.08.2016.

Foto: Hina

MINISTAR BOŽINOVIĆ S DIREKTOROM FBI-A 'Američkim je partnerima sve značajnija suradnja s nama'

19.01.2018.

Hrvatska prepoznaje veliki potencijal u jačanju suradnje s FBI-em. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Lidija Jahr Weis izložba

FOTO: Nova godina

FOTO: Božić u iseljeništvu

FOTO: Božić u Zagrebu

FOTO: Božić u Zagrebu

FOTO: Božićna drvca

FOTO: KUD Krešimir u Mostaru

FOTO: Duhovna obnova Mittelbaden

FOTO: Hrvati u Peruu

FOTO: Charles Billich