NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

22.02.2018
tekst
tekst

Hrvatska

'NARODNA KOALICIJA' SDP na izbore ide s HNS-om, HSS-om i HSU-om

Foto: flickr.com

Na sjednici SDP-a odlučeno je i o raspuštanju ogranaka u Splitu, Grubišnom Polju, Poreču, Dugom Selu, Gračacu, Ražancu i Višnjanu.

Br. pregleda: 1984

Foto: flickr.com

Autor: A.I.

U subotu, 9. srpnja 2016. u središnjici SDP-a na Iblerovom trgu u Zagrebu održana je sjednica Glavnog odbora na kojoj su glavne teme bile vezane uz skorašnje prijevremene parlamentarne izbore.

Glavni odbor donio je Odluku o imenovanju izbornog stožera te Odluku o davanju ovlasti predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću da završi pregovore i potpiše Koalicijski sporazum o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima s partnerima - HNS-om, HSS-om i HSU-om. Također, Glavni odbor donio je Odluku o raspuštanju stranačkih organizacija koje je predložilo Predsjedništvo - u Splitu, Grubišnom Polju, Poreču, Dugom Selu, Gračacu, Ražancu i Višnjanu.

Po završetku sjednice Milanović se obratio predstavnicima medijima i odgovarajući na njihova pitanja istaknuo da se veseli kampanji u kojoj će imati priliku govoriti o sadržaju, a ne galamiti i prizivati duhove prošlosti, s novim predsjednikom HDZ-a.

'Radujem se što ćemo moći razgovarati o politikama, u tome smo mnogo jači od HDZ-a. Bit će puno mirnije i ne znam kako će to završiti za HDZ. Oni su napravili strahovit zaokret, ali meni se čini da je prividan', poručio je Milanović.

Na pitanje o upozorenju Europske komisije o konverziji kredita u švicarskim francima, Milanović je rekao da se u Europskoj uniji mnogo procedura protiv država članica. 'Argumenti Komisije u ovom su slučaju općologija – da je to nepravedno prema bankama. Mi smatramo da je to bilo nepravedno i opasno za naše društvo i ljude. To je postupak koji će trajati. Jasno je da će interesi krupnog kapitala, jakih i silnih, pokušati prevladati interese obitelji', poručio je Milanović.

Što se tiče izbornih lista, predsjednik SDP-a rekao je da će se to pitanje riješiti u narednim tjednima i Glavni odbor će se opet sastati krajem srpnja i donijeti odluku o njima. Milanović je izjavio i da ga veseli što je jedini kandidat za predsjednika HDZ-a konačno pristao na debatu.

'Jedino relevantno sučeljavanje je ono lidera ljevice i desnice. U raspravi o politici smo puno jači i iskusniji i konačno je nakon 9 godina netko pristao', poručio je Milanović.

Na pitanje o nazivu koalicije, Zoran Milanović je rekao da ju on zove Narodna koalicija, a o temi programa Andreja Plenkovića rekao je da nije gledao program, ali da se moraju izjasniti kada on postane predsjednik, kada slože izborni program, tko su im partneri i koje vrijednosti zastupaju. 'Mi smo Narodna koalicija, oni nisu', poručio je Milanović.

O suradnji s HSS-om Milanović je rekao da 'je podijeljena odgovornost, ne mjesta u vladi'. 

'Kao i od HNS-a, tražit ću da ključni ljudi budu u najužem timu, a ne u Saboru. Predsjednici su bili u rezervatu, a sada ih bacam u vatru', kazao je.

09.07.2016.

Foto: Hina/Vlada RH

NESLUŽBENE INFORMACIJE O NEOPOZIVOJ OSTAVCI Ramljak odlazi iz Agrokora!

21.02.2018.

Vladi je prepustio da komunicira sve odluke o njegovom odlasku. Više>

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

(NE)DIPLOMATSKI SKANDAL Ministarstvo osudilo prijetnje hrvatskog veleposlanika

21.02.2018.

Bivši hrvatski šahovski prvak Alojzije Janković prijetnju je prijavio policiji. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Lička večer u Gerlingenu

FOTO: Stepinčevo i duhovna obnova u Stuttgartu

FOTO: Stepinčevo u Münchenu

FOTO: Hrvoje Jurić u Stuttgartu

FOTO: Sljeme pod snijegom

FOTO: Kuća

FOTO: KUD Stuttgart na Sajmu turizma

FOTO: Lidija Jahr Weis izložba

FOTO: Nova godina

FOTO: Božić u iseljeništvu