NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

17.08.2017
tekst
tekst

Hrvatska

DALMATINSKI HDZ-OVCI PODRŽAVAJU PLENKOVIĆA 'On može biti premijer'

Foto: Hina/Mario Strmotić

Četvorica predsjednika županijskih organizacija.

Br. pregleda: 1037

Foto: Hina/Mario Strmotić

Autor: Hina/CroExpress

Predsjednici županijskih organizacija HDZ-a četiri dalmatinske županije na sastanku u srijedu u Splitu s kandidatom za predsjednika HDZ-a Andrejem Plenkovićem izrazili su potporu njegovoj kandidaturi, a on je, zahvaljujući im, istaknuo kako kandidaturom za predsjednika stranke želi dati impuls povratku povjerenja birača u HDZ.

‘Nas četvorica predsjednika županijskih organizacija HDZ-a odlučili smo dati čvrstu potporu kandidaturi Plenkovića jer smo sigurni da on može povesti i HDZ i hrvatsku državu na dužnosti budućeg predsjednika Vlade,’ rekao je novinarima predsjednik splitsko-dalmatinskog HDZ-a Ante Sanader.

Naglasio je kako su županije Splitsko-dalmatinska, Dubrovačko-neretvanski, Šibensko-kninska i Zadarska utvrde i bastion HDZ-a te su željeli na današnjem sastanku čuti Plenkovićeva promišljanja, rekao je. Organizacije HDZ-a iz te četiri županije dat će logističku poptoru i eventualnim drugim kandidatima za predjednika HDZ-a, ali je opredjeljenje predsjednika te četiri organizacije potpora Plenkoviću jer su sigurni, kako je rekao, da je Plenković taj koji može povesti HDZ i hrvatsku državu u nove pobjede i bolji život za sve.

Plenković je naglasio kako je njegova ambicija u ovom trenutku svim članovima HDZ-a i stranačkim dužnosnicima na svim razinama diljem Hrvastke ‘dati novi impuls koji bi povratio povjerenje birača.’
Naglasivši kako se Europska unija nalazi u novoj krizi nakon odluke britanskih birača o istupanju iz EU, Plenković je rekao kako ‘Hrvatskoj treba vodstvo koje dobro poznaje izazove s kojima se susreću Europa i Hrvatska.’

‘U vrlo zamršenom kontekstu imigranstko-izbjegličke krize, prijetnje terorizmom te produžene financijsko-gospodarske krize koja traje desetak godina želim s kolegama iz HDZ ali i koalicijskim partnerima - aktualnim i potencijalnim- dati novi impusl koji će znati odgovoriti na izazove hrvatskog društva u drugom desetljeću 21. stoljeća,’ poručio je Plenković.

Objasnio je kako želi s HDZ-om artikulirati sve ono dobro što je urađeno u posljednih 26 godina dajući počasti braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, ali također znati artikulirati, kako je rekao, ‘sada, u ovo drugo vrijeme, na način koji će Hrvatskoj osigurati političku stabilnost, pravnu sigurnost i gospodarski rast.’

‘To je moja ambicija koju želim ponuditi svojim prijateljima i članovima HDZ-a a nakon toga, uvjeren sam, u jednom detaljnom i preciznom programu i svim hrvatskim biračima,’dodao je Plenković.
Ponovio je kako se zauzima za HDZ kao narodnjačku stranku desnog centra demokršćasnke vrijednosti koja poštuje univerzalna humanitarna načela.

Nakon sastanka s čelnicim HDZ-a četiri dalmatinske županije, Plenković se u predvečernjim satima u splitskom hotelu Redson Blu družio s građanima.

30.06.2016.

Ilustracija (foto: Zoran Stupar)

PRONAĐENA 13-GODIŠNJA BARBARA Policija istražuje je li bila oteta

17.08.2017.

Otac rekao medijima da vjeruje da je riječ o otmici. Više>

Foto: Hina

PLENKOVIĆ SA ŠEST AMERIČKIH SENATORA Razgovarali o sigurnosti i odnosima dvaju zemalja

15.08.2017.

Plenković je kazao kako je to bio ‘odličan dijalog'. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Velika Gospa

FOTO: IV. Hrvatske svjetske igre, treći dan

FOTO: Sommerfestival der Kulturen

FOTO: IV. Hrvatske svjetske igre, drugi dan

FOTO: Pripreme Croatie Bietigheim

FOTO: Medvedgrad

FOTO: Tvrđava Minčeta

FOTO: Proslava u Bad Cannstattu

FOTO: Tijelovo u Korntalu

FOTO: Sv. Ante u HKM Stuttgart