NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

23.02.2018
tekst
tekst

Vijesti iz misija

SUSRET MINISTRANATA U FRANKFURTU 'Svi smo mi jedna ekipa koja zajedno igra'

Foto: IKA

Nakon misnog slavlja u dvorani crkve Duha Svetoga organiziran je ministrantski kviz.

Br. pregleda: 2113

Foto: IKA

Autor: IKA/CroExpress

Susret ministranata iz hrvatskih katoličkih misija Rajnsko-majnskog pastoralnog područja održan je u subotu 25. lipnja u Frankfutu na Majni. Na susretu su se okupili ministranti i ministrantice iz Hrvatske katoličke župe Frankfurt am Main, Hrvatske katoličke župe Main-Tunus/Hochtaunus i Hrvatske katoličke misije Offenbach na Majni.

Susret je počeo misnim slavljem u crkvi Duha Svetoga, koje je predvodio i propovijedao voditelj HKM Offenbach fra Tomislav Dukić u suslavlju sa župnikom HKŽ Main-Taunus/Hochtaunus fra Marinkom Vukmanom i dušobrižnicima u HKŽ Frankfurt na Majni fra Markom Domazetom-Lošom i fra Ivanom Čikarom. Sve je uime Vijeća za organizaciju susreta pozdravio fra Marko, koji je svima poželio na susretu obilje Božje milosti i blagoslova. Fra Tomislav je u uvodnoj riječi kazao kako je Isus zahvalan ministrantima i ministranticama za njihovu služenju oko oltara. ‘Zahvalni smo vam i mi svećenici da nam svake nedjelje pomažete u našoj službi oko oltara. Danas ćemo moliti za sve vas ministrante, za vaše roditelje, braću u sestre, za naše župe. Danas je u našoj domovini Hrvatskoj Dan državnosti, pa ćemo se pomoliti i za našu domovinu, na poseban način za one koji su za nju dali svoj život. Neka nas na svakom koraku prati Božje radost’, kazao je.

Fra Tomislav je u propovijedi istaknuo kako smo u Crkvi kao u nogometnoj vrsti, ne možemo jedni bez drugih. Pritom smo svi važni. Svi smo mi jedna ekipa, koja zajedno igra, u kojoj svatko vrši svoju ulogu. Svećenik je golgeter, a mi svećenici ne možemo biti tako uspješni bez vas, dragi ministranti. Vi trebate nas, a mi trebamo vas kako bismo svi zajedno uspjeli, pobijedili, kako bismo postigli ono što Bog od nas očekuje. Svi mi zajedno služimo radosti koja dolazi od Boga. Bog želi da sa sv. mise odemo kući radosni, a ne tužni. Misa nas želi razveseliti. To je naše zajedničko slavlje. Oni koji pjevaju, sviraju, koji služe na oltaru, svi smo jedna momčad koja pobjeđuje s Bogom’, istaknuo je. 

Na misnom slavlju pjevali su ministranti i ministrantice uz pratnju na orguljama s. Pavlimire Šimunović, zborovođe i orguljašice u HKŽ Frankfurt. U pratnji ministranata bili su i pastoralni referent u HKM Offenbach Zvonko Orlović i pastoralna suradnica u HKŽ Frankfurt Magdalena Galić, te više roditelja ministanata.

Nakon misnog slavlja u dvorani crkve Duha Svetoga organiziran je ministrantski kviz, kojeg je pripremio fra Marko. Sudjelovale su ekipe iz HKŽ Frankfurt, HKŽ Main-Taunus/Hochtaunus i HKM Offenbach. U svakoj ekipi sudjelovao je pet osoba, a kviz se sastojao od tri dijela. Prvo mjesto – zlatne medalje i pokal osvojila je ekipa HKŽ Frankfurt, drugo mjesto – srebrne medalje i pokal osvojila je HKŽ Main-Taunus/Hochtaunus, dok je treće mjesto – brončane medalje i pokal osvojila ekipa HKM Offenbach am Main. Tijekom kviza susretu se priključio i župnik HKŽ Frankfurt fra Željko Ćurković, koji je zahvalio svima na susretu. Nakon kviza svi su se uputili na ručak u obližnji restoran ‘Diva’. Nakon ručka bio je planiran sportsko-rekreativni dio, koji nije održan zbog kiše.  

27.06.2016.

Foto: IKA

LIJEPA TRADICIJA Već 38 godina u kanadskom Hamiltonu se na Dan braka i obitelji okupljaju mladi hrvatski bračni parovi

20.02.2018.

Na proslavu se ove godine odazvalo desetak parova vjenčanih u zadnje tri godine. Više>

Foto: IKA

STEPINČEVO U AALENU 'Došli ste ovdje jer se borite za nešto steći, imati, a meni će biti jako drago da vidim da jeste'

19.02.2018.

Svečano misno slavlje u kapeli Sv. Mihaela u Aalenu predvodio je bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Zimska vježba MORH-a

FOTO: Lička večer u Gerlingenu

FOTO: Stepinčevo i duhovna obnova u Stuttgartu

FOTO: Stepinčevo u Münchenu

FOTO: Hrvoje Jurić u Stuttgartu

FOTO: Sljeme pod snijegom

FOTO: Kuća

FOTO: KUD Stuttgart na Sajmu turizma

FOTO: Lidija Jahr Weis izložba

FOTO: Nova godina