NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

20.01.2018
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

SVI NAVIJAJU ZA HRVATSKU 'Vatrene' Korejke poručuju: 'Sutra pobjeđujemo!'

Foto: CroExpress

Svi navijaju za 'Vatrene'.

Br. pregleda: 4863

Foto: CroExpress

Autor: Zoran Stupar

Da su hrvatski crveno-bijeli kvadratići nadaleko poznati i da ćete i u najzabitijim dijelovima svijeta ponekad susresti nekog u hrvatskom dresu, znamo još od 1998. godine. No, da na svim krajevima svijeta ima nogometnih navijača koji sa zanimanjem prate sve nastupe hrvatske nogometne reprezentacije na Euru, možda ne znaju svi.

Micaela 'Mia' Bo-min Kim živi u velegradu Daegu u Južnoj Koreji. Za život zarađuje kao dizajnerica i kaligrafkinja. Mia je vatrena navijačica hrvatske reprezentacije. Za Hrvatsku navija od Svjetskog prvenstva 2014. godine. Priznaje, zaljubila se u našu reprezentaciju zbog šarma bivšeg izbornika.

- Navijam za Hrvatsku posljednje dvije godine zbog Nike Kovača.

Iako Hrvatska u Južnoj Koreji nema puno navijača, mnogi nogometni fanovi znaju tko su Luka Modrić, Ivan Rakitić i Mario Mandžukić. Za ovo Europsko prvenstvo naša je sugovornica izrađivala transparente poput 'Budi ponosan' i 'Hrvatska', čak i ručno oslikavala šalice za kavu s hrvatskim obilježjima. - Vjerujem da će Hrvatska sutra pobijediti. Motiviraniji su nego Portugal – prognozira Micaela, koja je za sebe izabrala i hrvatsko ime – Mia. Žali nam se kako je u Južnoj Koreji teško doći do hrvatskog dresa.

- Preteško ga je kupiti. Čekala sam da mi dođe gotovo dva mjeseca.

'Hrvatska dobiva 2-0'

Slična je i priča Seong-Hee Park iz grada Goseonga na krajnjem jugu Korejskog poluotoka. Ona radi u ugostiteljstvu, a usput studira kako bi otvorila svoj kafić. Nogomet joj je odmalena omiljeni sport, a Hrvatsku prati od Svjetskog prvenstva 2014. godine.

I ona je dva mjeseca čekala na hrvatski dres; odmah je kupila i rezervni plavi i prepoznatljivi dres s uzorkom hrvatske šahovnice. Na pitanje tko joj je omiljeni igrač, odgovara:

- Svi mi se jednako sviđaju.

Seong-Hee vjeruje da će Hrvatska sutrašnju utakmicu protiv Portugala dobiti sa 2-0.

Djevojke, hvala vam na podršci i - riječi vam se pozlatile!

24.06.2016.

Foto: Pixabay.com

AUSTRIJSKA MINISTRICA PROTIV OTVARANJA TRŽIŠTA HRVATIMA 'Moramo uzeti u obzir 400.000 nezaposlenih u Austriji'

19.01.2018.

Austrija do 1. srpnja ove godine mora odlučiti hoće li za još dvije godine produžiti ograničenja za rad hrvatskih državljana. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Lidija Jahr Weis izložba

FOTO: Nova godina

FOTO: Božić u iseljeništvu

FOTO: Božić u Zagrebu

FOTO: Božić u Zagrebu

FOTO: Božićna drvca

FOTO: KUD Krešimir u Mostaru

FOTO: Duhovna obnova Mittelbaden

FOTO: Hrvati u Peruu

FOTO: Charles Billich