NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

23.04.2018
tekst
tekst

Hrvati iz Europe

LIJEPA, SNAŽNA I – OPIČENA Dečki, ova Hrvatica iz Njemačke vas 'pojede za doručak'

Marina je 2000. godine iz rodnog Zadra preselila u Frankfurt.

Br. pregleda: 8229

Natjecanje Miss Fitness 2013

Autor: Z.S.

Marina Crnjak (36) Hrvatica je koja živi u njemačkom Koblenzu. Osim što je lijepa, ona je i snažna žena. U doslovnom smislu. Iz čučnja diže koliko velika većina 'običnih' muškaraca ne bi mogla - 80 kilograma. Marina se, naime, već godinama bavi tjelogradnjom.

Marina je 2000. godine iz Podgradine kraj Zadra preselila u Frankfurt. Razlog – ljubav. Njen odabranik bio je Hrvat rođen u Njemačkoj. Stvari se ipak nisu posložile onako kako je zamislila, no u Njemačkoj je ostala. Trenutno je slobodna. Kaže, voli karakterne muškarce koji su ljubitelji sporta.

- Ne mora biti kao ja, ali da ima smisla za humor. Ja sam opičena, hahaha - kaže naša sugovornica.

'Volim kada su žene istrenirane, iako ne previše'

Marina radi kao trenerica u fitness centru Medicon-Neuwied te kao savjetnica za prehranu. Na upit odakle ljubav prema tjelogradnji, kaže:

- Uvijek me to privlačilo, bilo mi je inspirativno. Volim kada su žene istrenirane, iako ne previše. A mnogi u fitness centru su se već natjecali pa su mi bili inspiracija.

Od 2009. godine sudjeluje na raznim natjecanjima. Prije tri godine ostvarila je najveći uspjeh na natjecanju za Miss Fitness Njemačke 2013, kada je njeno tijelo odabrano kao – najljepše. Trenutno se priprema za jesenska natjecanja.

- Ljudi danas premalo vježbaju. Savjetujem i mladima i starijima da vježbaju više jer je to izuzetno bitno za zdravlje. Rehabilitacija tijela osobito je bitna za one koji se malo kreću, posebno oni koji rade uredske poslove i sjede po cijeli dan – kaže Marina. 

Koblenz malo dosadan, u Frankfurtu je bilo bolje

U slobodno vrijeme, dok se ne bavi tjelogradnjom, bavi se nekim drugim sportom, vozi motor, pliva, opušta se u wellnessu... U Hrvatsku dolazi jednom ili dvaput godišnje, u posjet obitelji. Koblenz, kaže, nije loš. Ali, malo je dosadan. Ljepše joj je bilo u Frankfurtu. Naravno, nigdje nije kao u rodnom kraju. 

I Marina je svjedok kako je u Njemačku proteklih godina došao velik broj Hrvata. Svjesna je da je u Hrvatskoj nezaposlenost i neuređenost države veliki problem i da se zbog toga mnogi odlučuju potražiti priliku na sjeveru. Isto tako, smatra da ni u Njemačkoj nije lako.

- Život je jako skup, nije Njemačka što je bila. I nama koji ovdje živimo i imamo posao nije lako – zaključuje.

15.06.2016.

Foto: Facebook/Danijela Velić

HRVATICA KOJA JE NESTALA U BERLINU Pronađena mrtva, objavila policija

20.04.2018.

Nakon nekoliko dana potrage tužna vijest. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Prvopričesničko misno slavlje u Kehlu

FOTO: Kotorvaroška večer

FOTO: Croatia Bietigheim - Höfingen

FOTO: Croatia Bietigheim - FC Marbach

FOTO: Medulin

FOTO: Došlo je proljeće

FOTO: Dani UHPA-e

FOTO: Croatia Bietigheim - Marbach 2:0

FOTO: Prosvjed protiv Istanbulske konvencije

FOTO: Obnova u Grazu