NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

26.05.2017
tekst
tekst

Hrvatska

MOSTOV MINISTAR 'Pitam se, tko se bori za Hrvate u inozemstvu i tko svaki put dobije tri mandata?'

Foto: Hina/Lana Slivar Dominić

Sjednica Vlade.

Br. pregleda: 1746

Foto: Hina/Lana Slivar Dominić

Autor: Hina/CroExpress

Ministri iz HDZ-a, koji je kao član Domoljubne koalicije zatražio opoziv premijera Tihomira Oreškovića, uoči sjednice Vlade u srijedu isticali su da joj nazoče zbog važnosti točaka dnevnoga reda za život građana, dok ih je ministar gospodarstva Tomislav Panenić iz Mosta prozvao za nedosljednost.

Novinari su sve HDZ-ove ministre pitali je li im neugodno nazočiti sjednici i sjediti uz premijera čiju ostavku traže, a od onih koji su bili spremni odgovarati na pitanja redom se čulo kako je razlog u važnosti odluka i zakonskih prijedloga.

Ministar graditeljstva Lovro Kušćević odgovorio je kako mu nije neugodno biti na sjednici te dodao: ‘Uvjeravam vas da je HDZ državotvorna stranka i znat će donijeti odluku koja je u interesu hrvatske države’.

Ministar branitelja Tomislav Medved kazao je kako je Vladu čeka velik posao u interesu građana. ‘U mom resoru imamo iznimno zahtjevnu ulogu dogovoriti sve ono što smo obećali narodu. U interesu stradalnika i branitelja Domovinskog rata moramo poduzeti sve kako bismo donosili odgovarajuće odluke’, rekao je.

Ministar zdravlja Dario Nakić na novinarska pitanja je li mu neugodno biti na današnjoj sjednici, odnosno tko je najslabija karika u Vladi, kratko je kazao: ‘Svi bi mi voljeli da je puno bolje i svi ćemo raditi da bude puno bolje’.

Ministar regionalnog razvoja Tomislav Tolušić izrazio je žaljenje što ‘hrvatski građani ovo prolaze’, a ministar poduzetništva Darko Horvat poručio je da Vlada nema najslabiju kariku.

Da su na sjednici Vlade važne točke složio se i ministar Tomislav Panenić iz Mosta, no nije htio komentirati pitanje nije li licemjerno od HDZ-ovih ministara da nazoče sjednici nakon što su zatražili opoziv premijera Oreškovića, već je HDZ prozvao za nedosljednost, posebno u odnosu prema dijaspori.

‘Nedosljednost je HDZ-a izrazito velika ako gledamo da traže ostavku premijera, žele ga razriješiti. A u prvom mjesecu 'božje providnosti' rečeno je da dolazi iz dijaspore. Ako je odnos prema dijaspori na način da ne uvažavaju znanje koje je tamo stečeno i uspjeh naših ljudi i kad dobijemo premijera koji želi donijeti promjene, onda to smatram nedosljednim i pitam se tko se bori za Hrvate u inozemstvu i tko dobije svaki put ta tri saborska mandata’, rekao je.

Dodao je tome i brigu ministra pravosuđa Ante Šprlje, također iz Mosta, za Hrvate koji u Haagu čekaju suđenje. ‘Ako Ante Šprlje ide obilaziti Hrvate u Haagu, odlazi u Haag boriti se za njih, ako ovdje imamo premijera za kojeg se mi borimo, onda mislim da su totalno nedosljedni’, zaključio je Panenić.

08.06.2016.

Foto: Hina/Lana Slivar Dominić

'SLOBODNA HRVATSKA' KAZNENO PRIJAVILA SDSS Pozvali sve građane koji imaju dokaze o podmićivanju birača da im se jave

25.05.2017.

Također je javna tajna manipulacija biračima iz Bosne i Hercegovine, kao i romskom manjinom, kažu. Više>

Foto: Hina

LJUBO ĆESIĆ ROJS PROGLAŠEN KRIVIM Hrvatskom dragovoljcu oprostio je tri milijuna kuna duga

24.05.2017.

Presudom je određeno da državi mora vratiti 3,2 milijuna kuna. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Komemoracija na Bleiburgu

FOTO: Sinjska alka u Vukovaru

FOTO: Kotorvaroška večer u Stuttgart-Degerloch 2017.

FOTO: Croatia Bietighem - TASV Hessigheim

FOTO: HKM na susretu katoličke mladeži u Vukovaru

FOTO: Akcija Hvala u OŠ Kupljenovo

FOTO: Croatia Bietigheim - SV Riet

FOTO: Križni put

FOTO: Pisanice od srca

FOTO: Pisanica u Beču