NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

30.03.2017
tekst
tekst

Hrvatska

MOSTOV MINISTAR 'Pitam se, tko se bori za Hrvate u inozemstvu i tko svaki put dobije tri mandata?'

Foto: Hina/Lana Slivar Dominić

Sjednica Vlade.

Br. pregleda: 1633

Foto: Hina/Lana Slivar Dominić

Autor: Hina/CroExpress

Ministri iz HDZ-a, koji je kao član Domoljubne koalicije zatražio opoziv premijera Tihomira Oreškovića, uoči sjednice Vlade u srijedu isticali su da joj nazoče zbog važnosti točaka dnevnoga reda za život građana, dok ih je ministar gospodarstva Tomislav Panenić iz Mosta prozvao za nedosljednost.

Novinari su sve HDZ-ove ministre pitali je li im neugodno nazočiti sjednici i sjediti uz premijera čiju ostavku traže, a od onih koji su bili spremni odgovarati na pitanja redom se čulo kako je razlog u važnosti odluka i zakonskih prijedloga.

Ministar graditeljstva Lovro Kušćević odgovorio je kako mu nije neugodno biti na sjednici te dodao: ‘Uvjeravam vas da je HDZ državotvorna stranka i znat će donijeti odluku koja je u interesu hrvatske države’.

Ministar branitelja Tomislav Medved kazao je kako je Vladu čeka velik posao u interesu građana. ‘U mom resoru imamo iznimno zahtjevnu ulogu dogovoriti sve ono što smo obećali narodu. U interesu stradalnika i branitelja Domovinskog rata moramo poduzeti sve kako bismo donosili odgovarajuće odluke’, rekao je.

Ministar zdravlja Dario Nakić na novinarska pitanja je li mu neugodno biti na današnjoj sjednici, odnosno tko je najslabija karika u Vladi, kratko je kazao: ‘Svi bi mi voljeli da je puno bolje i svi ćemo raditi da bude puno bolje’.

Ministar regionalnog razvoja Tomislav Tolušić izrazio je žaljenje što ‘hrvatski građani ovo prolaze’, a ministar poduzetništva Darko Horvat poručio je da Vlada nema najslabiju kariku.

Da su na sjednici Vlade važne točke složio se i ministar Tomislav Panenić iz Mosta, no nije htio komentirati pitanje nije li licemjerno od HDZ-ovih ministara da nazoče sjednici nakon što su zatražili opoziv premijera Oreškovića, već je HDZ prozvao za nedosljednost, posebno u odnosu prema dijaspori.

‘Nedosljednost je HDZ-a izrazito velika ako gledamo da traže ostavku premijera, žele ga razriješiti. A u prvom mjesecu 'božje providnosti' rečeno je da dolazi iz dijaspore. Ako je odnos prema dijaspori na način da ne uvažavaju znanje koje je tamo stečeno i uspjeh naših ljudi i kad dobijemo premijera koji želi donijeti promjene, onda to smatram nedosljednim i pitam se tko se bori za Hrvate u inozemstvu i tko dobije svaki put ta tri saborska mandata’, rekao je.

Dodao je tome i brigu ministra pravosuđa Ante Šprlje, također iz Mosta, za Hrvate koji u Haagu čekaju suđenje. ‘Ako Ante Šprlje ide obilaziti Hrvate u Haagu, odlazi u Haag boriti se za njih, ako ovdje imamo premijera za kojeg se mi borimo, onda mislim da su totalno nedosljedni’, zaključio je Panenić.

08.06.2016.

Foto: Hina/Daniel Kasap

KORAK BLIŽE OTVARANJU JUGOSLAVENSKIH ARHIVA Mostov prijedlog zakona ide u drugo čitanje

29.03.2017.

Most će dobiti primjedbe i mišljenja za izradu konačnog prijedloga. Više>

Foto: Hina

PLENKOVIĆ U KNINU Najavio sjednicu Vlade u tom gradu dan uoči proslave Oluje

28.03.2017.

Kako proslava Oluje pada u subotu, datum se idealno poklopio, rekao je Plenković. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: 25 godina Adrije Ditzingen

FOTO: Duhovna obnova za mlade u Stuttgartu

FOTO: Putujuća scena u Hercegovcu

FOTO: Šokačko sijelo - KUD Tomislav

FOTO: Šokačko sijelo

FOTO: Predivna Hrvatska

FOTO: Samoborski fašnik

FOTO: Duhovna obnova u Stuttgartu

FOTO: Prstendžije u Ulmu

FOTO: 25. obljetnica međunarodnog priznanja