NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

27.05.2018
tekst
tekst

Zabava

(FOTOGALERIJA) IZLET HRVATSKE NASTAVE U HAMBURGU Posjet Serengeti Parku

Foto: Hrvatska nastava Hamburg

Zajednička pustolovina.

Br. pregleda: 2212

Foto: Hrvatska nastava Hamburg

Autor: Đurđica Erić / Hrvatska nastava Hamburg

S ciljem međusobnog zbližavanja učenika, roditelja, obitelji, vjeroučitelja i učiteljica Hrvatske nastave udruga Hrvatska radost - Kroatische Freude, u suradnji s Hrvatskom katoličkom misijom u Hamburgu, organizirala je zajedničku pustolovinu: izlet u Serengeti Park, safari park u Hodenhagenu.

Dana 28. svibnja 2016. u zajedničku pustolovinu krenula su 4 autobusa, iz Hamburga i Braunschweiga preko Hannovera do Serengeti parka, čak 228 polaznika, 128 djece i 100 odraslih. Ozračje u autobusima je bilo veselo, pjevali su se hitovi s hrvatske glazbene scene, stari i novi. Stigavši u Serengeti park, izletnici su se podijelili u više safari autobusa u kojima su se, uz dosjetljive šale i edukativni program vodiča, vozili po 10 km dugom safari parku.

Prošli su kroz Aziju, Sjevernu i Južnu Ameriku, Afriku i Europu, sureli lavove, tigrove, žirafe, zebre, nojeve, antilope, nosoroge, bili su to bliski sureti s više od 1500 životinja. Veliko iznenađenje priredila je udruga Hrvatska radost - Kroatische Freude koja je za svu djecu organizirala ručak u restoranu Zanzibar. Udruga je snosila i plaćanje safari vožnje za djecu, a Katolička misija Hamburg nagradila je svoje vjerne ministrante ovim izletom.

U Parku zabavi nije bilo kraja; naime Park ima bogati zoološki vrt s 200 životinja koje je najbolje obići pješice. Nezaobilazan je bio dio za slonove koji je jedan od najvećih u Njemačkoj. Posebno veselje djeci je izazvao Svijet majmuna, mogli su prići blizu i dotaknuti ih. Zabavni program nastavio se kroz bogatstvo koje je ponudio luna park. U Hamburg, Braunschweig i Hannover izletnici su stigli u večernjim satima prepuni dojmova i s mišlju da će ovu pustolovinu ponoviti!

Pogledajte i fotogaleriju (foto: Hrvatska nastava Hamburg):

FOTOGALERIJA:

06.06.2016.

Foto: INMusic festival Facebook

VELIKO PRIZNANJE Zagrebački glazbeni festival među 12 najpopularnijih u svijetu

17.05.2018.

INmusic festival svake godine okuplja ponajbolja imena suvremene glazbene scene. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Hodočašće u Lurd

FOTO: Kanadsko hrvatski folklorni festival

FOTO: Croatia Bietigheim - Perouse 6:0

FOTO: FSV 08 Bissingen - NK Croatia Bietigheim 3:4

FOTO: 60 godina HKM Stuttgart

FOTO: Prva pričest u HKM Beč

FOTO: 60. godišnjica HKM Stuttgart

FOTO: Etno festival u Vukovaru

FOTO: NK Croatia Bietigheim-SKV Rutesheim 6:1

FOTO: Prva pričest u HKM Stuttgart