NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

27.03.2017
tekst
tekst

Zabava

HLADNO PIVO U TEMIŠVARU Rumunjski Hrvati uživali u vrhunskom nastupu punkera iz Gajnica

Čula se draga nam hrvatska riječ.

Br. pregleda: 1205

Autor: Petar Hategan

Ne želeći preuzimati autorsku najavu ‘Noćas u liftu, večeras na stageu!”, kao što smo mogli pročitati na stranicama istinskih umjetnika (izvor: Hladno pivo - tehnika i bubnjar zaglavili u liftu (Temišvar, 04.06.2016), radije spominjemo dečke iz Gajnica i njihov vrhunski nastup.

Temišvar je uoči lokalnih izbora, 5. lipnja 2016., u Village Museumu, 3. i 4. lipnja o. g., u sklopu ‘Revolution Festivala’ pronašao prostor za glazbeno-umjetnički zvuk instrumenata i glasova, a među njima su se našli i hrvatski izvođači, i čula se draga nam hrvatska riječ.

Tako su nam Mile, Zoki, Soki, Deda, i ‘preživjeli’ (večer prije, zaglavili se u liftu) Žac, Suba, Deki, Vlado te snimatelj i režiser Tyson, čovjek koji za sve brine i na sve pazi, u subotu, 4. lipnja o. g., priredili nezaboravno izdanje jakih rock ritmova, sažete i duboke hrvatske riječi moćnog vokala i živahne trenutke simbioze brojne publike i iznimno dobre glazbe.

Uz Tysonovu pomoć, istinskom su slavlju živopisnog ambijenta prisustvovali i uzbuđeni pojedini članovi manjinske zajednice, koji su uživali slušajući Hladno pivo i s njima pjevali stihove najpoznatijih hitova.

Da dobra glazba ne poznaje granice, potvrdili su i brojni Rumunji, koji su pljeskom nagrađivali svaku izvedbu tijekom jednosatnoga nastupa. Pozitivna energija i i iznimno dobra atmosfera doprinijeli su tome da su svi posjetitelji osjetili dobru vibraciju i uživali u jedinstvenom skladu između riječi, zvuka, glasa i plesa.

Stoga, Hladno pivo, ‘Bere rece’, na rumunjskom, uživa respekt ljubitelja dobrog zvuka i ovog dijela svijeta; a svi mi pak prkosimo neizvjesnim trenucima sutra, jer: ‘Ako je budućnost crni bezdan, dopusti mi da ne znam!’

06.06.2016.

Youtube screenshot

(VIDEO) I ako ne volite šišmiše ovo preslatko mladunče koje prvi put jede voće moglo bi vas raznježiti

21.03.2017.

Pogledajte kako to izgleda kad mladunče šišmiša prvi put proba poslasticu. Više>

Foto: Lidija Bačić Instagram / Pixabay.com

LIJEPA SPLIĆANKA Lidija Bačić u travnju u Ingolstadtu

20.03.2017.

Mjesto možete rezervirati na broj telefona 0171-3255337. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: 25 godina Adrije Ditzingen

FOTO: Duhovna obnova za mlade u Stuttgartu

FOTO: Putujuća scena u Hercegovcu

FOTO: Šokačko sijelo - KUD Tomislav

FOTO: Šokačko sijelo

FOTO: Predivna Hrvatska

FOTO: Samoborski fašnik

FOTO: Duhovna obnova u Stuttgartu

FOTO: Prstendžije u Ulmu

FOTO: 25. obljetnica međunarodnog priznanja