NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

29.04.2017
tekst
tekst

Zabava

HLADNO PIVO U TEMIŠVARU Rumunjski Hrvati uživali u vrhunskom nastupu punkera iz Gajnica

Čula se draga nam hrvatska riječ.

Br. pregleda: 1265

Autor: Petar Hategan

Ne želeći preuzimati autorsku najavu ‘Noćas u liftu, večeras na stageu!”, kao što smo mogli pročitati na stranicama istinskih umjetnika (izvor: Hladno pivo - tehnika i bubnjar zaglavili u liftu (Temišvar, 04.06.2016), radije spominjemo dečke iz Gajnica i njihov vrhunski nastup.

Temišvar je uoči lokalnih izbora, 5. lipnja 2016., u Village Museumu, 3. i 4. lipnja o. g., u sklopu ‘Revolution Festivala’ pronašao prostor za glazbeno-umjetnički zvuk instrumenata i glasova, a među njima su se našli i hrvatski izvođači, i čula se draga nam hrvatska riječ.

Tako su nam Mile, Zoki, Soki, Deda, i ‘preživjeli’ (večer prije, zaglavili se u liftu) Žac, Suba, Deki, Vlado te snimatelj i režiser Tyson, čovjek koji za sve brine i na sve pazi, u subotu, 4. lipnja o. g., priredili nezaboravno izdanje jakih rock ritmova, sažete i duboke hrvatske riječi moćnog vokala i živahne trenutke simbioze brojne publike i iznimno dobre glazbe.

Uz Tysonovu pomoć, istinskom su slavlju živopisnog ambijenta prisustvovali i uzbuđeni pojedini članovi manjinske zajednice, koji su uživali slušajući Hladno pivo i s njima pjevali stihove najpoznatijih hitova.

Da dobra glazba ne poznaje granice, potvrdili su i brojni Rumunji, koji su pljeskom nagrađivali svaku izvedbu tijekom jednosatnoga nastupa. Pozitivna energija i i iznimno dobra atmosfera doprinijeli su tome da su svi posjetitelji osjetili dobru vibraciju i uživali u jedinstvenom skladu između riječi, zvuka, glasa i plesa.

Stoga, Hladno pivo, ‘Bere rece’, na rumunjskom, uživa respekt ljubitelja dobrog zvuka i ovog dijela svijeta; a svi mi pak prkosimo neizvjesnim trenucima sutra, jer: ‘Ako je budućnost crni bezdan, dopusti mi da ne znam!’

06.06.2016.

Youtube screenshot

(VIDEO) SVI POZNAJEMO JEDNOG OVAKVOG Ono kad Bosanac dobije novi posao

19.04.2017.

Evo kako je to interpretirao YouTuber Juka. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Akcija Hvala u OŠ Kupljenovo

FOTO: Croatia Bietigheim - SV Riet

FOTO: Križni put

FOTO: Pisanice od srca

FOTO: Pisanica u Beču

FOTO: 25 godina Adrije Ditzingen

FOTO: Duhovna obnova za mlade u Stuttgartu

FOTO: Putujuća scena u Hercegovcu

FOTO: Šokačko sijelo - KUD Tomislav

FOTO: Šokačko sijelo