NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

18.06.2018
tekst
tekst

Hrvatska

KARAMARKO PORUČIO PETROVU 'Hodaš po tankom ledu, imam još jako malo razumijevanja'

Foto: Hina/Denis Cerić

Prvi potpredsjednik misli da u Mostu glume moralne vertikale.

Br. pregleda: 2627

Foto: Hina/Denis Cerić

Autor: Hina/CroExpress

Prvi potpredsjednik hrvatske vlade Tomislav Karamarko je u intervjuu kojega je u petak objavio sarajevski Dnevni avaz ustvrdio kako ne postoji nikakva afera u kojoj bi on bio u sukobu interesa zbog INA-MOL-a, uz ocjenu kako je u ovom slučaju oporba ‘prešla svaku granicu’ napadima na članove njegove obitelji, dok je za Most kazao kako ta stranka ‘hoda po tankom ledu’ kada traži njegovo odstupanje, a krivce za vlastite promašaje umjesto među svojim članovima sada traži u drugima.

‘Ne možete voditi vlastitu politiku baveći se unutarnjim problemima druge stranke’, kazao je Karamarko koji je, ne birajući posebice rječi, ocijenio kako u Mostu nemaju političkog iskustva odnosno kako su ‘u politiku ušli naivno jer su mislili da je teorija isto što i praksa’.

‘Pokušaj glumljenja moralne vertikale i uzora drugima prilično je opasan hod po tankom ledu. Za sada kolega Petrov i neki iz Mosta hodaju po tankom rubu međusobne korektnosti i uvažavanja i za to ću zaista imati još jako malo razumijevanja’, najavio je Karamarko.

Komentirajući još jednom slučaj INA-MOL Karamrko je ponovio svoju tezu kako se radi o ‘takovzvanoj aferi’ jer za nju nema nikakva temelja.

On kaže kako je u cijelom slučaju riječ o poslovnom odnosu dvije privatne tvrtke od kojih je jedna u vlasništvu njegove supruge pri čemu je bit u činjenici da je i taj poslovni odnos prestao kada je on postao potpredsjednikom hrvatske vlade.

‘Jasno mi je da se moji politički protivnici služe svim sredstvima da mi politički naštete ali u ovom slučaju su prešli svaku granicu dobrog ukusa i običaja korektnog ponašanja i počeli brutalno napadati moju obitelj. Za to postoji samo jedan razlog a to je moje mišljenje i stav o INA-i u kojem jasno zastupam pozicije nacionalnih interesa Hrvatske’, izjavio je Karamarko.

Oporbeni SDP je optužio da je svojim djelovanjem dok je bio na vlasti ‘dva puta ostavio katastrofalno stanje’ u državi a da sada izmišljajući afere ‘pokušavaju opravdati plaće koje primaju’ te se pokušavaju vratiti na vlast tako što nastoje paralizirati sustav.

Ustvrdio je kako je praktično svaki drugi član bivše SDP-ove vlade bio u sukobu interesa, da su brojni ministri bili prisiljeni odsupiti zbog raznih ‘nečasnih poslova’ te kako su afere poput one s remontom MIG-ova ne samo kriminal nego i ‘izdaja nacionalnih interesa’.

Odgovarajući na pitanje o optužbama na račun sadašnje vlade zbog prešutne reafirmacije ustaštva u Hrvatskoj, Karamarko je kazao kako neki jednostavno ne žele čuti da se on jasno ogradio od svake vrste radikalizma i totalitarizma.

‘Priče o ustašizaciji hrvatskog društva dio su planova za destabilizaciju Republike Hrvatske a one su posebno potencirane nakon promjene vlasti’, izjavio je Karamarko izrijekom stajući u obranu ministra kulture Zlatka Hasanbegovića koji je, po ocjeni predsjednika HDZ-a ‘vješto razotkrio povijesnu činjenicu da antifašizam i komunizam nisu isto’.

Karamarko smatra da je Hasanbegović posebna meta kritika i stoga što je počeo uvoditi reda u financiranje rada nevladinih druga koje su, kako je ustvrdio, u vrijeme bivše vlade bile pod izravnim utjecajem politike.

‘Tamo je bilo masovnog sukoba interesa, kršenja zakona i puno nereda’, kazao je Karamarko dodajući kako sada oni koji su ostali bez novaca šire optužbe o ustaštvu u Hrvatskoj.

27.05.2016.

Kapulica i Plenković (foto: Hina)

NA OBLJETNICI OSNUTKA STRANKE 'Kada staviš prst u more to je kao da si dotaknuo cijeli svijet. Kada postaneš dio HDZ-a...'

18.06.2018.

Plenković poručio da neće uspjeti oni koji žele destabilizirati stranku. Više>

Foto: Hina

BIH NEĆE IZRUČITI MAMIĆA 'Nisu ispunjeni zakonski uvjeti'

16.06.2018.

Dinamov savjetnik je prošloga tjedna nepravomoćno osuđen na 6,5 godina zatvora. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Disko na otvorenom u Crikvenici

FOTO: Na Palade

FOTO: Navijači na tribinama

FOTO: Pripreme za Hrvatska-Nigerija

FOTO: NK Croatia Bietigheim –SV Wachbach 2-4

FOTO: 'Mali Lurd' u Dalmaciji

FOTO: KSD Hajduk Nürnberg - DJK Oberasbach 3:0

FOTO: TsV Grünbühl - NK Croatia Bietigheim 2:2

FOTO: Tijelovo u Stuttgartu

FOTO: Hodočašće u irsko nacionalno marijansko svetište Knock