NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

25.06.2018
tekst
tekst

Kultura

SKUPŠTINA FOLKLORNOG ANSAMBLA ŠOKADIJA BEČ Izabrano novo vodstvo

Foto: Željko Batarilo

Željko Mitar novi predsjednik.

Br. pregleda: 2343

Foto: Željko Batarilo

Foto: Željko Batarilo

Autor: Željko Batarilo

U svojim prostorijama, Folklorni ansambl Šokadija Beč održao je redovitu Izbornu skupštinu na kojoj su mnogobrojni članovi izabrali novo vodstvo ove vrijedne udruge koja je osnovana još 2007. godine.

Snažna ljubav prema folkloru, plesu, narodnim nošnjama, sviranju i hrvatskom jeziku samo su neke od smjernica rada ovoga ansambla koji posebnu pozornost poklanja izboru odgovarajućih narodnih nošnji, ukrasa i oglavlja za svaku pojedinu koreografiju, kako bi svaka ispričala priču kraja iz kojeg dolazi.

Na Skupštini se moglo čuti kako žele s etnolozima, koreolozima i koreografima scensku primjenu folklora podići na višu razinu kao i sačuvati običaje predaka i njihove vrijednosti prenijeti na buduće generacije.

- Folklorni ansambl Šokadija je na putu gdje naša predivna glazbom ispunjena, koncem vezena, ljubavlju tkana, tamburom svirana, vlasima pletena te marljivim rukama generacijama građena prošlost još uvijek živi. Želimo tu prošlost oteti zaboravu. To je misija našeg ansambla – naglašava novoizabrani predsjednik Željko Mitar koji je u ansamblu od samog početka i koji posebice zahvaljuje svim dosadašnjim predsjednicima i članovima Uprava i voditeljima sekcija jer, svi su oni dali na svojstven način, veliki obol uspješnosti rada ove udruge.

- Zahvaljujem članovima na ukazanom povjerenju te mislim kako ću marljivo obavljati ovu časnu dužnost. Posebno pohvaljujem voditelje sekcija te naše najmlađe članove jer za njih se ponajviše valja truditi da u ovome globalnom svijetu oni jednoga dana znaju tko su i odakle dolaze - zaključio je Mitar.

Izvršni odbor čine još Mario Šimičić kao dopredsjednik, tajnica je Silvija Antunović, a njezina zamjenica Katica Dujić. Zadaće rizničarke obavljat će Mirjana Mitar, a njezina je zamjenica Manda Kopčalić, a ansambl uz folklornu (voditeljica Mateja Antunović) ima još i tamburašku (voditelj Mladen Živković) te mušku i žensku kao i mješovitu pjevačku skupinu.

20.05.2016.

Plesom i pjesmom Lošinjani obilježili Svjetski Dan glazbe

SVJETSKI DAN GLAZBE Ovako su to obilježili Lošinjani

21.06.2018.

Lošinjani su prvi put proslavu 'Svjetskog Dana glazbe' održali 1993. godine. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Festival svjetlosti u Ninu

FOTO: Navijači u Nižnji Novgorodu

FOTO: 130 godina turizma u Crikvenici

FOTO: Disko na otvorenom u Crikvenici

FOTO: Na Palade

FOTO: Navijači na tribinama

FOTO: Pripreme za Hrvatska-Nigerija

FOTO: NK Croatia Bietigheim –SV Wachbach 2-4

FOTO: 'Mali Lurd' u Dalmaciji

FOTO: KSD Hajduk Nürnberg - DJK Oberasbach 3:0