NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

18.08.2017
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

(UŽIVO) NESTANAK ZRAKOPLOVA PARIZ-KAIRO Pratite najnoviji razvoj događaja

Ilustracija (foto: pixabay.com)

Airbus 320 Egypt Aira nestao u blizini egipatske obale.

Br. pregleda: 3987

Ilustracija (foto: pixabay.com)

Autor: CroExpress

12:10 Egipatski premijer Sherif Ismail rekao je da je potraga u tijeku na mjestu gdje se misli da je zrakoplov nestao. Dužnosnik grčke obalne straže za Reuters je izjavio kako dosad ništa nije pronađeno. 

11:33 Grčka je zatvorila više od 60 kilometara svog zračnog prostora u blizini vjerojatnog pada zrakoplova. Francuski Falcon, zrakoplov koji ima zadaću traženja švercera migrantima, uključio se u akciju potrage, javlja RT.

11:15 Egipatsko ministarstvo vanjskih poslova u izjavi govori o 'padu' zrakoplova, što je prva službena potvrda da je zrakoplov pao. Egipatski predsjednik i premijer još uvijek nisu dali izjave.
 
10:44 Airbus je potvrdio da je srušeni A320 u službi od 2003. godine. Otad je skupio 48.000 sati leta. 

10:05 Agencija AFP je objavila da je, prema informaciji iz Grčke, zrakoplov pao u more oko 130 nautičkih milja od grčkog otoka Karpathosa.
9:35 Premijer Egipta Sherif Ismail rekao je novinarima da je prerano da bi se znalo što se dogodilo sa zrakoplovom. On će oko podneva održati konferenciju za medije, javlja BBC.

Stranica Marine Traffic objavila je video koji pokazuje kako su se brodovi uputili na mjesto nesreće

9:33 Egipatska vojska negirala je da je dobila poziv za pomoć od zrakoplov. Egypt Air ranije je objavio da je takav poziv poslan.

9:19 Potrazi će se pridružiti i Francuska. Oni šalju zrakoplove i brod kako bi pomogli u potrazi. Nestalim zrakoplovom putovalo je 15 Francuza. 

9:00 Egypt Air od medijskih kuća traži da se poziva na službene informacije koje dobiju od njih. Unatoč tome, neki mediji objavili su da je 'potvrđeno' da je zrakoplov pao u more. 8:42
U krizni centar Egypt Aira u zrakoplovnoj luci u Kairu pristigao je premijer Sherif Ismail. Pristigao je i ministar civilnog zrakoplovstva. 

8:26
Kako je priopćio Egypt Air, zrakoplov Pariz-Kairo, koji je nestao ove noći 240 kilometara od egipatske obale, ipak je poslao poziv u pomoć oko 2:26 po središnjem vremenu. Egipatska vojska intenzivno traga za nestalim zrakoplovom, a pridružila joj se i Grčka.

8:19 Zrakoplov je nestao samo dvije minute nakon što je izašao iz grčkog zrakoplovnog prostora, objavile su grčke vlasti. 

8:02 U zrakoplovu se nalazilo 30 Egipćana, 15 Francuza, dva Iračana, Britanac, Belgijac, Kuvajćanin, Sudanac, Čađanin, Portugalac, Alžirac, Kanađanin, objavila je aviokompanija.

Ruta zrakoplova (foto: Flightradar24.com)

STARIJE:

Nacionalna egipatska zračna kompanija Egypt Air priopćila je da je zrakoplov sa 66 putnika i članova posade na letu iz Pariza za Kairo nestao iznad Mediterana u četvrtak, te da traje intenzivna potraga za njim... (PROČITAJ VIŠE)

19.05.2016.

Ilustracija (foto: pixabay.com)

ZANIMLJIV TREND U NJEMAČKOJ Ekonomija jača, a sve manje ljudi otvara svoje tvrtke

18.08.2017.

U prošloj godini je samozaposlenih bilo manje od 200.000. Više>

Lloret de Mar, turističko mjesto udaljeno 80-ak kilometara od Barcelone, oduvijek je bila u samom vrhu omiljenih destinacija za učeničke i maturalne ekskurzije hrvatskih škola (Foto: Pixabay.com)

POTENCIJALNA KATASTROFA Ministarstvo zbog terorizma hitno traži od škola da jave koliko hrvatske djece planira u Španjolsku na maturalac

18.08.2017.

Hrvatski učenici tradicionalno na maturalna putovanja počinju kretati upravo u ovo vrijeme. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Velika Gospa

FOTO: IV. Hrvatske svjetske igre, treći dan

FOTO: Sommerfestival der Kulturen

FOTO: IV. Hrvatske svjetske igre, drugi dan

FOTO: Pripreme Croatie Bietigheim

FOTO: Medvedgrad

FOTO: Tvrđava Minčeta

FOTO: Proslava u Bad Cannstattu

FOTO: Tijelovo u Korntalu

FOTO: Sv. Ante u HKM Stuttgart