NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

28.03.2017
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

(UŽIVO) NESTANAK ZRAKOPLOVA PARIZ-KAIRO Pratite najnoviji razvoj događaja

Ilustracija (foto: pixabay.com)

Airbus 320 Egypt Aira nestao u blizini egipatske obale.

Br. pregleda: 3757

Ilustracija (foto: pixabay.com)

Autor: CroExpress

12:10 Egipatski premijer Sherif Ismail rekao je da je potraga u tijeku na mjestu gdje se misli da je zrakoplov nestao. Dužnosnik grčke obalne straže za Reuters je izjavio kako dosad ništa nije pronađeno. 

11:33 Grčka je zatvorila više od 60 kilometara svog zračnog prostora u blizini vjerojatnog pada zrakoplova. Francuski Falcon, zrakoplov koji ima zadaću traženja švercera migrantima, uključio se u akciju potrage, javlja RT.

11:15 Egipatsko ministarstvo vanjskih poslova u izjavi govori o 'padu' zrakoplova, što je prva službena potvrda da je zrakoplov pao. Egipatski predsjednik i premijer još uvijek nisu dali izjave.
 
10:44 Airbus je potvrdio da je srušeni A320 u službi od 2003. godine. Otad je skupio 48.000 sati leta. 

10:05 Agencija AFP je objavila da je, prema informaciji iz Grčke, zrakoplov pao u more oko 130 nautičkih milja od grčkog otoka Karpathosa.
9:35 Premijer Egipta Sherif Ismail rekao je novinarima da je prerano da bi se znalo što se dogodilo sa zrakoplovom. On će oko podneva održati konferenciju za medije, javlja BBC.

Stranica Marine Traffic objavila je video koji pokazuje kako su se brodovi uputili na mjesto nesreće

9:33 Egipatska vojska negirala je da je dobila poziv za pomoć od zrakoplov. Egypt Air ranije je objavio da je takav poziv poslan.

9:19 Potrazi će se pridružiti i Francuska. Oni šalju zrakoplove i brod kako bi pomogli u potrazi. Nestalim zrakoplovom putovalo je 15 Francuza. 

9:00 Egypt Air od medijskih kuća traži da se poziva na službene informacije koje dobiju od njih. Unatoč tome, neki mediji objavili su da je 'potvrđeno' da je zrakoplov pao u more. 8:42
U krizni centar Egypt Aira u zrakoplovnoj luci u Kairu pristigao je premijer Sherif Ismail. Pristigao je i ministar civilnog zrakoplovstva. 

8:26
Kako je priopćio Egypt Air, zrakoplov Pariz-Kairo, koji je nestao ove noći 240 kilometara od egipatske obale, ipak je poslao poziv u pomoć oko 2:26 po središnjem vremenu. Egipatska vojska intenzivno traga za nestalim zrakoplovom, a pridružila joj se i Grčka.

8:19 Zrakoplov je nestao samo dvije minute nakon što je izašao iz grčkog zrakoplovnog prostora, objavile su grčke vlasti. 

8:02 U zrakoplovu se nalazilo 30 Egipćana, 15 Francuza, dva Iračana, Britanac, Belgijac, Kuvajćanin, Sudanac, Čađanin, Portugalac, Alžirac, Kanađanin, objavila je aviokompanija.

Ruta zrakoplova (foto: Flightradar24.com)

STARIJE:

Nacionalna egipatska zračna kompanija Egypt Air priopćila je da je zrakoplov sa 66 putnika i članova posade na letu iz Pariza za Kairo nestao iznad Mediterana u četvrtak, te da traje intenzivna potraga za njim... (PROČITAJ VIŠE)

19.05.2016.

Foto: Hina/Miljenko Klepac

'LJUDI JEDNOSTAVNO NE ŽELE ŽIVJETI U HRVATSKOJ' Došlo je dvadesetak od 1500 izbjeglica

28.03.2017.

Ministar Orepić sudjelovao je u Bruxellesu na sastanku ministara unutarnjih poslova. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: 25 godina Adrije Ditzingen

FOTO: Duhovna obnova za mlade u Stuttgartu

FOTO: Putujuća scena u Hercegovcu

FOTO: Šokačko sijelo - KUD Tomislav

FOTO: Šokačko sijelo

FOTO: Predivna Hrvatska

FOTO: Samoborski fašnik

FOTO: Duhovna obnova u Stuttgartu

FOTO: Prstendžije u Ulmu

FOTO: 25. obljetnica međunarodnog priznanja