NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

24.04.2018
tekst
tekst

Vijesti iz misija

BDJENJE U HKM MITTELBADEN Uključili se vjernici iz 11 gradova

Foto: Mirko Mišić

Duh Sveti – snaga koja sve preobražava.

Br. pregleda: 1841

Foto: Mirko Mišić

Autor: Dr. Vinko Kraljević, svećenik HKM Mittelbaden

Molitveno bdjenje uoči Duhova je slavljeno u Hrvatskoj katoličkoj misiji Mittelbaden u gradu Bruchsalu u Njemačkoj u crkvi St. Paul, 14. svibnja 2016. u poslijepodnevnim satima. U nj su uključeni vjernici iz okruga jedanaest gradova ove zajednice: Baden-Baden, Bretten, Bruchsal, Eppingen, Gaggenau, Karlsruhe, Kehl, Kirrlach, Offenburg, Pforzheim i Rastatt.

Tema bdjenja je bila: Duh Sveti – snaga koja sve preobražava. Nosivi su sadržaji bili: Predavanja, meditacije, pjesme, biblijski tekstovi, molitva, šutnja, instrumentalna glazba, likovni prikaz darova Duha Svetoga ponazočen plamenovima vatre, ‚izvlačenje‘ darova i plodova Duha Svetoga, svjedočenja.

Svi sadržaji bdjenja su željeli prepoznavati potrebu preobrazbe sadašnjega čovječanstva i svijeta, u mnogo čemu, u malim i velikim njihovim prostorima. U svima njima je prisutno puno dobroga i lijepoga. Ali ostaje trajno pitanje: Kako iscijeliti ono što su još velike smetnje da bi se dogodilo u čovječanstvu i u svijetu ono još bolje i ono još ljepše? To ostaje trajna obveza suradnje svih dobrih snaga čovječanstva sa sveomogućom snagom Duha Božjega.

Kako primjenski usuglasiti snage ljudi sa snagom Duha Svetoga u poboljšanju postojanja čovječanstva? Kako prepoznati preobrazbenu snagu Duha Svetoga? Duhova djelovanja su naviještena u tekstovima Svetoga pisma staroga zavjeta. Ona su se počela silovito svjedočiti svojom snagom od dana silaska Duha Svetoga u svemir. Od tada je Duh Sveti novi način Božje prisutnosti u svijetu. On je neumorna i nezaustavna snaga Božja u svemiru za preobrazbu svega što nosi u sebi razorne učinke zla. To je pokret Božjeg Duha s neba na zemlju, u svemir. Da bi se zemlja i sav svemir preobrazili i bili bliži nebu svojom kakvoćom. U središtu je pokret preobrazbe čovječanstva. Da bi ono bilo sličnije Isusu Kristu. Duh Božji je snaga koja nezaustavljivo i neprekidno djeluje dok se to sve ne dogodi.

U okviru čežnje da bi se prepoznali obnoviteljski zahvati Duha Svetoga u svijetu na temelju biblijskih kazivanja i Duhova živog nezaustavljivog djelovanja tijekom povijesti, predstavljeno je u predavanjima i meditacijama. Sadržaji su bdjenja bili naglašeno nadahnuti duhovskim ‚vjetrom s neba‘. On je snažno oduševio i pokrenuo nazočne. To su oni glasno svjedočili izričući svoje posebne doživljaje: Kroz veoma nadahnute sadržaje bdjenja Duh Sveti nas je nadahnuo, oduševio i pokrenuo otvoriti naše živote njegovu slobodnom djelovanju. On je u nama sada znatno prepoznatljiviji.

Sadržaje su bdjenja prenosili mnogi mladi i odrasli. Pjevanje je animirao pastoralni referent Dominik Spajić. Program je vodio, održavši predavanja i meditacije, dr. Vinko Kraljević, svećenik iz Karlsruhea. 

FOTOGALERIJA:

18.05.2016.

Foto: I.B.

SVETA PRIČEST U BAD CANNSTATTU Čestitamo prvopričesnicima!

23.04.2018.

Svi elementi slavlja su svojom kvalitetom plijenili pozornost nazočnih vjernika. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Löchgau – Croatia Bietigheim 1:4

FOTO: Prvopričesničko misno slavlje u Kehlu

FOTO: Kotorvaroška večer

FOTO: Croatia Bietigheim - Höfingen

FOTO: Croatia Bietigheim - FC Marbach

FOTO: Medulin

FOTO: Došlo je proljeće

FOTO: Dani UHPA-e

FOTO: Croatia Bietigheim - Marbach 2:0

FOTO: Prosvjed protiv Istanbulske konvencije