NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

23.05.2018
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

OBNOVA VODOTORNJA Veliki koncert u Splitu, akcije i u Stuttgartu i Frankfurtu

Foto: Hrvoje Blajić / Wikimedia Commons

Na koncertu će sudjelovati i iseljenici.

Br. pregleda: 3315

Foto: Hrvoje Blajić / Wikimedia Commons

Autor: Hina/CroExpress

U Spaladium areni održat će se 12. svibnja humanitarni koncert za obnovu Vukovarskog vodotornja kao simbola hrvatskog zajedništva, najavio je u srijedu na konferenciji za novinare u Splitu u ime organizatora predsjednik udruge 'Srce ponosno' Željko Rašić. Akcije će se održati i u Stuttgartu i Frankfurtu, najavljuju organizatori.

'Srce ponosno' je udruga, projekt koji promiče kulturnu i gospodarsku povezanost Republike Hrvatske s Hrvatima u BiH i u iseljeništvu. Uključili smo se u akciju pomaganja izgradnje Vukovarskog vodotornja želeći pokazati zajedništvo cjelokupnoga hrvatskog naroda, rekao je Rašić.

Na humanitarnom koncertu u Splitu sudjelovat će pjevači iz svih krajeva Hrvatske te kulturno-umjetnička društva iz Bosne i Hercegovine i iseljeništva, rekao je i dodao da su dosad sudjelovanje potvrdili Krunoslav Kićo Slabinac, Mate Bulić, Marko Perković Thompson, grupa Magazin, klape Cambi, Dalmatinka, Sv. Florijan i Sinj, a koncertu će svoj doprinos dati i klub navijača Torcida.

Organizatori su na humanitarni koncert pozvali predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović, predsjednika Hrvatskoga sabora Željka Reinera, predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića i ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, rekao je Rašić.

Najavio je humanitarne koncerte za Vukovarski vodotoranj i u inozemstvu - u Mostaru u BiH te u Stuttgartu i Frankfurtu u Njemačkoj.

Pokrovitelj koncerta u Spaladium areni je Splitsko-dalmatinska županija.

'Uključili smo se u pokroviteljstvo koncerta i sponzorirat ćemo obnovu Vukovarskog vodotornja s 200.000 kuna, a na početku Vukovarske ulice u Splitu zajedno s gradom Splitom izgradit ćemo spomenik posvećen Vukovaru', rekao je zamjenik župana Ante Šošić.

Uključili se i Ultrasi

Navijači Zrinjskog iz Mostara, Ultrasi, uključili su se u srijedu u akciju prikupljanju potpore obnovi vukovarskog vodotornja, priopćeno je iz navijačke skupine mostarskog kluba.

Na gradskom derbiju između Zrinjskog i Veleža na tribinama zapad i stajanju postavljene su kutije u kojima se mogao ostaviti svoj prilog za akciju 'Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva'.

'Cilj akcije je da se ovaj veličanstveni simbol Domovinskog rata i slobode hrvatskog naroda, zaštiti od propadanja i učini vječnom uspomenom', navodi se u priopćenju kluba navijača Ultrasi Mostar.

Kutije za priloge nakon večerašnje utakmice ostat će do kraja sezone u prostorijama kluba navijača mostarskih Ultrasa.

Po završetku sezone sav prikupljeni novac bit će uplaćen na račun akcije.

05.05.2016.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

Preuzmi



FOTO: Hodočašće u Lurd

FOTO: Kanadsko hrvatski folklorni festival

FOTO: Croatia Bietigheim - Perouse 6:0

FOTO: FSV 08 Bissingen - NK Croatia Bietigheim 3:4

FOTO: 60 godina HKM Stuttgart

FOTO: Prva pričest u HKM Beč

FOTO: 60. godišnjica HKM Stuttgart

FOTO: Etno festival u Vukovaru

FOTO: NK Croatia Bietigheim-SKV Rutesheim 6:1

FOTO: Prva pričest u HKM Stuttgart