NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

19.10.2018
tekst
tekst

Poslovne vijesti

PREDSTAVLJANJE HRVATSKE TURISTIČKE PONUDE na poslovnom sajmu u Riminiju

Foto: HTZ

Talijani su jedni od vjernijih gostiju u Hrvatskoj.

Foto: HTZ

Foto: HTZ

Foto: HTZ

Autor: CroExpress

Hrvatska turistička ponuda predstavlja se na najznačajnijem talijanskom poslovnom sajmu TTG Travel Experience, koji se od 10. do 12. listopada održava u Riminiju. Sajam je namijenjen profesionalcima iz turističke industrije, a donosi najaktualnije trendove i novitete iz sektora turizma. Na sajmu TTG, uz Hrvatsku turističku zajednicu, svoju ponudu predstavlja i osam suizlagača: TZG Zagreba, TZ Kvarnera, Jadrolinija, Croatia Airlines, Aronda Adriana travel, Istarski dvori, Incoming Europe Adriatic te Jadran Crikvenica.

‘Tržište Italije tradicionalno se nalazi među top 10 tržišta s kojih ostvarujemo najveći turistički promet. Navedeno potvrđuju i podaci za prvih devet mjeseci ove godine tijekom kojih je s ovog tržišta ostvareno 1.1 milijun dolazaka i više od 5 milijuna noćenja, što predstavlja rast od 3 posto u dolascima u odnosu na isto razdoblje lani’, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako posebice valja istaknuti rezultate ostvarene u rujnu tijekom kojeg je zabilježeno 90.000 dolazaka i 370.000 noćenja talijanskih turista, što predstavlja rast od 25 posto u dolascima i 15 posto u noćenjima u odnosu na rujan 2017. godine.

‘Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Milanu posezonsko razbolje usmjerilo je na ciljano promoviranje turističkih proizvoda i to nautičkog turizma na sajmu nautike u Genovi, kulturnog turizma na sajmu kulture u Sieni, dok je listopad, osim nastupa na ovom značajnom poslovnom sajmu, rezerviran i za aktivnosti oglašavanja, organizacije webinara za turističke agente te za prezentacije na temu zdravstvenog turizma i wellnessa’, istaknula je direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji Viviana Vukelić, naglasivši kako je u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom za poslovne partnere u Riminiju organizirana degustacija hrvatskih vina i sireva.

Na sajmu TTG Travel Experience svoju ponudu predstavlja oko 2.100 izlagača iz 150 destinacija svijeta, a osim opće ponude predstavljaju se i posebni programi za nadolazeću turističku godinu. Dodajmo kako se hrvatska turistička ponuda predstavlja u sklopu novog koncepta štanda Hrvatske turističke zajednice koji svojom pojavnošću pruža dojam otvorenosti, vizualne jasnoće i urednosti te kvalitetne organizacije koja se ostvaruje i standardizacijom isticanja vizualnih obilježja izlagača te dizajnerskim namještajem hrvatske proizvodnje kao ambasadora domaće kreativnosti i kvalitete.

Pozitivan utjecaj tržišta Italije na hrvatski turistički sektor pokazuju i posljednji rezultati istraživanja TOMAS ljeto 2017. godine prema kojima su Talijani jedni od vjernijih gostiju jer su u prosjeku Hrvatsku posjetili šest puta, a tijekom putovanja u hrvatskim destinacijama borave prosječno osam dana uz prosječnu dnevnu potrošnju od 76 eura. 

10.10.2018.

Foto: HTZ

NOVO PRIZNANJE HRVATSKOJ U dalekom Quebecu proglašena turističkom destinacijom 2018. godine!

18.10.2018.

Naša zemlja proglašena najboljom u konkurenciji Portugala, Meksika, Kube i Dominikanske Republike. Više>

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

ZAPOŠLJAVAJU TVRTKE IZ NJEMAČKE, SLOVENIJE, AUSTRIJE, NIZOZEMSKE... Evo što se trenutno nudi

17.10.2018.

Radna mjesta u inozemstvu, koja su trenutno u ponudi, po odabiru stručnjaka sa specijaliziranog portala za traženje poslova. Više>

Foto: HTZ

PRVI PUT U POVIJESTI Hrvatska je predstavljena u prestižnom pariškom muzeju ‘Carrousel du Louvre’

17.10.2018.

Izložbu Croatia. Full of colors. / Croatie. Pleine de couleurs. otvorio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Promatranje ptica u Ninu

FOTO: Festival ‘Lošinjskim jedrima oko svijeta’

FOTO: Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta u HKM Stuttgart

FOTO: Predsjednica u SAD-u

FOTO: Adventure Racing Croatia 2018

FOTO: Romantična večer u Ninu

FOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom