NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

22.09.2018
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

(VIDEO) ŽESTOK PROSVJED RODITELJA Traže tjeranje romske obitelji koja je sudjelovala u pucnjavi, pogledajte kako su izvrijeđali Bandića

Foto: Hina

Građani žele da se isele, Bandić ne.

Br. pregleda: 1321

Foto: Hina

Autor: Hina/CroExpress

Tristotinjak roditelja i građana Vukomerca održalo je u četvrtak poslijepodne prosvjed ispred tamošnje Osnovne škole tražeći od nadležnih, nakon oružanog sukoba koji se dogodio u srijedu ispred škole, sigurnost za svoju djecu te odlazak romske obitelji koja je sudjelovala u sukobu, a gradonačelnika Bandića dočekali su zvižducima i uvredama.

Na sastanku na kojem je bio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predstavnici policije, Ministarstva znanosti i obrazovanja, ravnatelj škole i nastavnici te predstavnici roditelja dogovoreno je kako se nastava u petak neće održati, ali da sva djeca koja nemaju kuda slobodno mogu doći, dok će redovna nastava početi u ponedjeljak. Mjesto će do daljnjega osiguravati policija, za djecu je u ponedjeljak u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja osigurana i stručna pomoć.

Također je dogovoreno da se djeca i roditelji okupe u školi sutra u 17 sati kako bi djeci pokazali da su njihova škola i kvart sigurni.

Okupljanje građana na zagrebačkom Vukomercu zbog pucnjave
Foto: Hina

Ogorčeni i zabrinuti građani Vukomerca zagrebačkog su gradonačelnika dočekali te ispratili zvižducima i psovkama, a prilikom odlaska pokušali zapriječiti njegov automobil gađajući ga raznim predmetima. On je pak o svemu izjavio kako građane treba razumjeti jer se ovako nešto dogodilo prvi put, ali i da će policija obaviti svoj posao.

‘Policija će napraviti svoj posao. Sutra će u školu doći djeca koja žele, u 17 sati ćemo se naći ovdje s djecom - roditelji i predstavnici institucija, a u ponedjeljak se normalno kreće u školu’, rekao je Bandić nakon sastanka.

Upitan o zahtjevu za iseljenjem romske obitelji, Bandić je odgovorio kako se nitko iz grada neće seliti jer Zagreb vrijedi jednako za sve.

Mario Župan, vijećnik u mjesnom odboru Peščenica rekao je kako žele sigurnost za svoju djecu te kako građani žele da se romska obitelj odseli iz naselja.

‘Građani žele da se isele, mi to podržavamo a što će gradonačelnik i policija napraviti - to je njihova stvar. Mi želimo sigurnost jer ovdje živimo 40-50 i više godina’, kazao je Župan.

Ravnatelj škole Zdravko Dominik, čiju je ostavku zatražio dio roditelja, kazao je kako škola želi sigurnost djece i učinit će sve da do ovakvih stvari ne dođe.

Okupljanje građana na zagrebačkom Vukomercu zbog pucnjave
Foto: Hina

Predstavnica roditelja Lena Čičak kazala je pak kako su djelomično zadovoljni dogovorenim.

‘Djelomično smo zadovoljni. Prvenstveno je želja bila da se ti ljudi odavde isele. Očigledno je to njihova privatna imovina i mi tu ne možemo napraviti ništa. Ono što možemo i na čemu smo inzistirali jest da interventna policija ovdje bude 24 sata. Dogovorili smo da budu u civilu, da djeca ne osjećaju strah zbog stresa koji su jučer preživjela’.

Dodala je kako su na sastanku bili i roditelji djece romske narodnosti ‘kojima je još teže, jer njihova djeca isto idu u ovu školu’.

14.09.2018.

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

MARTIĆEV MILICAJAC Srbin iz Kanade doputovao u Češku u posjet sinu pa uhićen

21.09.2018.

Sudjelovao u zarobljavanju i zlostavljanju Radoslava i Zorana Bobanovića? Više>

Youtube snimka zaslona

'OBA SU PALA' PRIJE TOČNO 27 GODINA Legenda s kultne snimke preživio je rat i onda nesretno poginuo

21.09.2018.

Uzvik koji je Filipu Gaćini zauvjek donio legendarni status danas ima posebno mjesto u sjećanju hrvatskog naroda. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Adventure Racing Croatia 2018

FOTO: Romantična večer u Ninu

FOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom

FOTO: Navijači prije utakmice

FOTO: Navijači u Moskvi

FOTO: Turnir Slavko Bagarić u Nürnbergu

FOTO: Brijuni