NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

14.11.2018
tekst
tekst

Iseljenički info

REŠETARI Središte okupljanja hrvatskih pjesnika iz cijeloga svijeta

Foto: Matis.hr

21. Rešetarački susret pjesnika.

Foto: Matis.hr

Autor: CroExpress


Rešetari će 15. rujna biti središte okupljanja hrvatskih pjesnika iz cijeloga svijeta, kao i članova Književno likovnog društva Rešetari iz Rešetara. I ove godine generalni pokrovitelj susreta je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, a uz nju Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske te Brodsko- posavska županija. Organizatori su već tradicionalno Hrvatska matica iseljenika i rešetaračko Književno likovno društvo a supokrovitelj i suorganizator Općina Rešetari.

KLD Rešetari i njihov predsjednik Ivan De Villa svake godine priređuje i likovnu izložbu, koja se postavlja dan prije. Program će početi u 11:00 promocijom XI. zbornika mladih pjesnika. Slijedi susret mladih pjesnika s učenicima osnovnih škola iz zapadnog dijela Brodsko – posavske županije, hrvatskim pjesnicima izvan Hrvatske i s učenicima iz Rumunjske, Makedonije, Lipovljana i Donje Voće.

Promocija ovogodišnjeg zbornika pjesama Rešetaračkih susreta pjesnika počinje u 15:00 sati, a u 16:00 sati će se održati sjećanje na preminule pjesnike, članove društva. Slijedi, u 17:00 sati, razgovor načelnika Općine Rešetari i sudionika Rešetaračkih susreta pjesnika te otvorenje likovne izložbe.

Susret okupljenih pjesnika iz Kanade, Njemačke, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Rumunjske, Australije, Slovenije, Južnoafričke Republike, Švedske, Italije, Crne Gore i Hrvatske održat će se u 18.30. U 10.00 sati pjesnici sudjeluju na sv. misi.

11.09.2018.

Foto: TZG Lošinj

ADVENT NA LOŠINJU Uz S.A.R.S, Giuliana i Diktatore

06.11.2018.

Božić i doček Nove godine. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Holywin u Stuttgartu

FOTO: Čuvari hrvatske baštine, Filderstadt

FOTO: Promatranje ptica u Ninu

FOTO: Festival ‘Lošinjskim jedrima oko svijeta’

FOTO: Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta u HKM Stuttgart

FOTO: Predsjednica u SAD-u

FOTO: Adventure Racing Croatia 2018

FOTO: Romantična večer u Ninu

FOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih