NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

14.11.2018
tekst
tekst

Poslovne vijesti

HRVATSKA BRODOGRADNJA PREDSTAVLJENA U HAMBURGU 'Izrazito značajna gospodarska grana koja snažno utječe na zaposlenost'

Foto: HGK

SMM Hamburg je jedan od najvažnijih sajmova pomorstva i brodogradnje u svijetu.

Foto: HGK

Autor: CroExpress

‘Hrvatska brodogradnja izrazito je značajna industrijska grana koja snažno utječe na trgovinsku bilancu zemlje i zaposlenost budući da u proizvodnji i opremanju brodova sudjeluju i brojni dobavljači brodske opreme. Više od 180 proizvođača brodske opreme zapošljava oko sedam tisuća djelatnika. Radi se o raznolikim profilima tvrtki koje proizvode dijelove i opremu za sve segmente broda,’ rekla je Gordana Ribarić iz Sektora za industriju HGK povodom nastupa hrvatskih tvrtki na Međunarodnom sajmu brodogradnje SMM 2018. u Hamburgu u organizaciji HGK.

‘Kroz nastupe na međunarodnim sajmovima tvrtke
nastoje pratiti trendove u europskoj brodogradnji koji se odnose na porast potražnje za kruzerima, naročito onima za polarne ekspedicije, te za off shore vjetroelektranama,’ napomenula je Ribarić.

Sajam se održavao od 4. do 7. rujna, a na zajedničkom izložbenom prostoru na površini od 91 m2
izlagala su brodogradilišta Brodosplit d. d. Split, Uljanik d. d. Pula i Radež d. d. Blato te proizvođači brodske opreme Indi metal d. o. o. Vodnjan, Elka d. o. o. Zagreb, Adriawinch d. o. o. Split, TTK d. o. o. Karlovac, MPD Tvornica pumpi d. d. Daruvar, ACM-JEK d. o. o. Zagreb, MEP d. d. Rijeka, Emarine d. o. o. Rijeka i EBC Technology Varaždin. Uz Hrvatsku, zajedničko su izlaganje na svojem nacionalnom štandu ove godine organizirale su još 22 zemlje.

‘Zbog
visoke izvozne orijentiranosti tvrtkama su izuzetno važni kontinuirani nastupi na međunarodnim sajmovima radi pronalaska potencijalnih novih kupaca’, istaknuo je pomoćnik direktora prodaje Brodogradilišta d. d. Split Dino Jugov.

Direktor tvrtke TTK d.o.o.
Damir Schiller iskazao je važnost nastupa na sajmovima kao mjestima susreta ne samo potencijalnih novih kupaca, već i novih dobavljača te mjesta na kojem se prate najnovije tehnologije.

SMM Hamburg je jedan od
najvažnijih sajmova pomorstva i brodogradnje u svijetu te najveći europski sajam namijenjen brodogradilištima i proizvođačima povezanim s brodogradnjom i pomorstvom. Ove se godine u sklopu sajma održavao i Maritime Future Summit, globalni kongres o zaštiti okoliša u brodogradnji te međunarodna konferencija o sigurnosti u brodogradnji. Na prošlom sajmu 2016. godine svoje je proizvode i usluge predstavilo više od dvije tisuće izlagača, a sajam je posjetilo gotovo 50 tisuća posjetitelja.

10.09.2018.

Foto: PR

PRODAJETE ILI KUPUJETE NEKRETNINU? Obratite nam se, spremni smo pronaći pravi izbor za Vas!

13.11.2018.

Dođite i posjetite nas u našem uredu u Šibeniku. Više>

Foto: Pixabay.com

U NEKOLIKO KLIKOVA DO POSLA U Austriji, Njemačkoj, Irskoj, Švedskoj...

13.11.2018.

Radna mjesta u inozemstvu, koja su trenutno u ponudi, po odabiru stručnjaka sa specijaliziranog portala za traženje poslova. Više>

Foto: HTZ

ANGELO IZ ITALIJE Osvojio odmor iz snova u Hrvatskoj: 'Zadivljen sam koliko čarolija krije vaša zemlja'

12.11.2018.

Posljednji nastavak uspješne kampanje HTZ-a ostvario doseg veći od 11 milijuna ljudi. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Holywin u Stuttgartu

FOTO: Čuvari hrvatske baštine, Filderstadt

FOTO: Promatranje ptica u Ninu

FOTO: Festival ‘Lošinjskim jedrima oko svijeta’

FOTO: Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta u HKM Stuttgart

FOTO: Predsjednica u SAD-u

FOTO: Adventure Racing Croatia 2018

FOTO: Romantična večer u Ninu

FOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih