NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

22.10.2018
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

NAČELNIK JEDNE MALE SLAVONSKE OPĆINE POZVAO TRGOVCE 'Zatvorite svoje radnje nedjeljom, to je dan za obitelj i Boga'

Foto: Wikimedia commons/Edward Z. Yang

Najavio je i mogućnost nadoknade troška.

Br. pregleda: 5065

Foto: Wikimedia commons/Edward Z. Yang

Autor: CroExpress/Hina

Načelnik općine Ivankovo Marko Miličević uputio je poziv vlasnicima trgovačkih i pekarskih obrta iz Ivankova, Retkovaca i Prkovaca da nedjeljom ne otvaraju svoje trgovine pravdajući to zaštitom obitelji i kršćanskih vrijednosti, a najavio je i mogućnost nadoknade troška.

'Razumijem da smo u teškom gospodarskom stanju, ali sam i mišljenja da nikoga neće spasiti ako nedjeljom otvori radnju i proda dva kruha', kaže Miličević koji je kao neovisni u Općini Ivankovo pobijedio na lokalnim izborima prošle godine i od tada, kaže, pokušava uvesti reda u sva područja djelovanja općinskih vlasti.
Po njegovim riječima, na području općine Ivankovo 11 je trgovačkih i pekarskih radnji čijim vlasnicima je uputio dopis da mu se jave ukoliko smatraju da bi im izostanak rada nedjeljom stvorio veliki gubitak, ali mu se do sada niti jedan nije javio. 
'Ako je potrebno, spremni smo pružiti i potporu u tom dijelu, da vidimo koliko gube u svom poslovanju ako ne rade nedjeljom ili blagdanom', najavio je Miličević izražavajući spremnost da općina sufinancira taj trošak vlasnicima trgovina i pekarnica.

Miličević drži da se sve što se kupi nedjeljom može kupiti i subotom, a nedjelju ostaviti za obitelj. 
'Uostalom, ako smo doista kršćani, kako to znamo isticati, onda radu nedjeljom nema mjesta', rekao je. Dodao je i da je riječ o njegovoj inicijativi s obzirom da općina nema ovlasti određivati radno vrijeme trgovačkim djelatnostima. Izrazio je želju da država vrati općinama u nadležnost tu regulativu kako bi je uredile onako kako smatraju najboljim. 
'Nema opravdanja da u općini Ivankovo nedjeljom radi ijedna trgovina ili pekarnica. Još i razumijem da su u velikim gradovima nedjeljom otvoreni trgovački centri, ali u malim mjestima kao što je naše za tim nema potrebe', zaključio je Miličević.

10.08.2018.

Youtube snimka zaslona

(VIDEO) RAKITIĆ ZABIO LIJEP GOL Ali ga nije želio slaviti

21.10.2018.

Rakitić je svoj drugi ovosezonski pogodak u Primeri postigao odlično reagiravši na jedan odbijanac. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Promatranje ptica u Ninu

FOTO: Festival ‘Lošinjskim jedrima oko svijeta’

FOTO: Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta u HKM Stuttgart

FOTO: Predsjednica u SAD-u

FOTO: Adventure Racing Croatia 2018

FOTO: Romantična večer u Ninu

FOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom