NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

20.10.2018
tekst
tekst

Iseljenički info

ČAROLIJA KOJA NASTAJE I NESTAJE Hrvatski grad poznat po čarobnim plažama organizira Četvrti festival pijeska

Foto: Boris Kačan

Bit će održan i izbor najboljih skulptura.

Foto: Boris Kačan

Foto: Boris Kačan

Foto: Boris Kačan

Autor: CroExpress/PR

Dana 12. kolovoza 2018. na ninskim pješčanim plažama održat će se 4. Festival pijeska, u organizaciji Turističke zajednice grada Nina. Festival svake godine magično privlači velik broj posjetitelja i natjecatelja - zaljubljenika u prekrasne ninske plaže, gdje obilje pijeska pruža inspiraciju na temu pješčanih skulptura.

Nin, najstariji hrvatski kraljevski grad, ima mnoštvo obilježja. Njegove čarobne plaže zadivljuju posjetitelje još od pamtivijeka. Ukupna dužina ninskih plaža je 8000 m , a najduža među njima je Kraljičina plaža. Po legendi, hrvatska kraljica je voljela boraviti na toj plaži kad bi ljetovala u Ninu, a kad joj se jednom prilikom pridružio kralj zadivljen ljepotom i čarima te plaže nazvao ju je ‘Kraljičina plaža’ i taj je naziv ostao do danas. Na Kraljičinoj plaži nalazi se zona izrazito plitkog mora (baby plaža), a uz nju klimatsko-talasoterapijska klinika na otvorenom s ljekovitim blatom gdje se liječenje i rehabilitacija s peloidnom terapijom uspješno provodi već 50 godina. Podjednako su atraktivne plaža Prodorica i Bilotinjak, a jedina plaža s plavom zastavom na području Grada Nina je u kampu Zaton. Povezana kanalom s Kraljičinom plažom, također očaravajuća, plaža Ždrijac poznata je po organiziranim školama za windsurfing i kitesurfing.

Skulpture od pijeska
rade se ujutro od 7 do 11 sati na poveznici između dvije plaže Kraljičine i plaže Ždrijac. Bit će održan i izbor najboljih skulptura u kojemu će se natjecati umjetnici, stanovnici i turisti. Stoga se pozivaju svi zainteresirani sudionici da se naoružaju potrebnim alatom i dobrim raspoloženjem te nam se priključe 12. kolovoza na Festivalu pijeska, zabave se i osvoje nagrade za najbolje skulpture od pijeska i najbolje fotografije.

Uz vodstvo kipara mentora posjetitelji će graditi skulpture na temu ‘motivi Nina’ ili nešto po svojoj ideji. Festival je zamišljen kao kreativna izložba raznih djela dječje i mašte odraslih koji su sačuvali dječji pogled na svijet.

Pozivamo odrasle i djecu da puste svojoj mašti na volju, pridruže nam se na ovom jedinstvenom Festivalu i uživaju u spoju prirodne i kulturne baštine Grada Nina!

07.08.2018.

Foto: Planet Band

PLANET BAND STIŽE U NJEMAČKU U studenom nastupaju u Kelkheimu i Bottropu

19.10.2018.

Svoje mjesto možete rezervirati na 0175 1625 198. Više>

Foto: TZG Šibenik

OVAKO JOŠ NISTE RAZGLEDAVALI GRAD Turistička zajednica Šibenika predstavila SightRun trkačku turu

18.10.2018.

SightRun je besplatna mobilna aplikacija koja povezuje trčanje i turističko razgledavanje. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Promatranje ptica u Ninu

FOTO: Festival ‘Lošinjskim jedrima oko svijeta’

FOTO: Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta u HKM Stuttgart

FOTO: Predsjednica u SAD-u

FOTO: Adventure Racing Croatia 2018

FOTO: Romantična večer u Ninu

FOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom