NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

17.07.2018
tekst
tekst

Hrvatska

MRAČNA STRANA ULTRE Policija privela 127 ljudi zbog droge, u tri dana više od tristo privedenih

Foto: Hina

Ultra se nastavlja na otocima.

Foto: Hina

Autor: Hina/CroExpress

Treći dan splitskog Ultra Europe festivala završio je u ponedjeljak ujutro u 5 sati, zbog zlouporabe droga policija je privela 127 hrvatskih i stranih državljana, jedan je Britanac ozlijeđen i zadržan na liječenju u splitskom KBC-u, a program Ultre nastavlja se do srijede na Braču, Hvaru i Visu.

U splitskoj policiji kažu kako prije, za vrijeme i nakon trećeg dana festivala nisu zabilježena veća narušavanja javnog reda i mira niti oštećenja imovine.

Pri padu na poljudskom stadionu ozlijeđen je 23-godišnji Britanac te je zadržan na liječenju, ali u tom slučaju nema elemenata kaznenog djela. Neslužbeno se doznaje kako je mladić pao na leđa i zadobio frakturu kralješka.

‘Ova tri dana su prošla bez ikakvih značajnijih sigurnosnih događaja. Ultra se nastavlja na otocima i za policiju još traje, iako su ova tri splitska dana najintezivnija’, kratko je za Hinu kazala Antonela Lolić iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske. 

Tijekom tri dana Ultre u Splitu ukupno je privedeno 305 osoba zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporaba droga, deset ih je kazneno prijavljeno zbog droge, a troje zbog imovinskih kaznenih djela.

Policajci iz Odjela za droge u petak su kod 28-godišnjaka pronašli 49 kilograma marihuane koja je bila zapakirana u 47 PVC vrećica.

Liječnički timovi Hitne medicinske pomoći također su imali manje posla nego li se očekivalo, a uglavnom se radilo o prekomjernom uživanju alkohola, lomovima, porezotinama i uganućima, dok vatrogasci, osim gašenja vatre u kontejnerima oko stadiona, nisu imali drugih aktivnosti.

09.07.2018.

Foto: Hina

VRGORAC Na kuli izvješena dvadesetmetarska zastava

15.07.2018.

Zastavu na kojoj je samo hrvatski grb visok 2,5 metra izradile su su djelatnice vrgoračke tvrtke Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom

FOTO: Navijači prije utakmice

FOTO: Navijači u Moskvi

FOTO: Turnir Slavko Bagarić u Nürnbergu

FOTO: Brijuni

FOTO: Slavlje u iseljeništvu

FOTO: Slavlje za pamćenje

FOTO: 52. Tamburaški festival

FOTO: Fotografije navijača za CroExpress