NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

16.11.2018
tekst
tekst

Iseljenički info

PITANJE STATUSA HRVATA U SLOVENIJI Održana druga sjednica Povjerenstva

Foto:Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Komunikacija najbitnija.

Foto:Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Autor: CroExpress

U srijedu, 4. srpnja 2018., u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske održana je druga sjednica Povjerenstva za pitanje statusa Hrvata u Republici Sloveniji.

Predsjednik Povjerenstva državni tajnik Zvonko Milas rekao je kako je uvjeren da je osnivanje i rad Povjerenstva donijelo pozitivne pomake, bolje koordiniranje postojećih aktivnosti i intenzivniju komunikaciju nadležnih hrvatskih institucija s Hrvatima u Sloveniji.

Predstavnik Hrvata iz Slovenije g. Marko Mandir izrazio je svoje zadovoljstvo osnivanjem Povjerenstva, zahvalio je na potpori hrvatskim institucijama te je istaknuo važnost dobivanja stručne pomoći u rješavanju pojedinih pitanja.

Svi su se članovi Povjerenstva suglasili da treba intenzivirati komunikaciju te učiniti dodatne napore kako bi u dogledno vrijeme bili vidljivi konkretni pomaci u cilju rješavanja pitanja statusa Hrvata u Sloveniji.

Republika Slovenija, nakon održanih parlamentarnih izbora, trenutno je u procesu sastavljanja nove Vlade, nakon čega će se definirati sugovornici u procesima razgovora o priznanju statusa nacionalne manjine Hrvatima u Sloveniji. Ova sjednica pokazatelj je koliko je institucijama Republike Hrvatske važno zadržati kontinuitet međusobne komunikacije te kvalitetno definirati predstojeće korake, kako bismo u dogledno vrijeme ostvarili konkretne pomake u položaju i statusu Hrvata u Republici Sloveniji.

06.07.2018.

Foto: TZG Lošinj

ADVENT NA LOŠINJU Uz S.A.R.S, Giuliana i Diktatore

06.11.2018.

Božić i doček Nove godine. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Holywin u Stuttgartu

FOTO: Čuvari hrvatske baštine, Filderstadt

FOTO: Promatranje ptica u Ninu

FOTO: Festival ‘Lošinjskim jedrima oko svijeta’

FOTO: Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta u HKM Stuttgart

FOTO: Predsjednica u SAD-u

FOTO: Adventure Racing Croatia 2018

FOTO: Romantična večer u Ninu

FOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih