NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

26.09.2018
tekst
tekst

Iseljenički info

STIPENDIJE ZA INTERNETSKO UČENJE HRVATSKOG JEZIKA Evo tko se može prijaviti

Foto: Pixabax/kalhh

Dijeli se do deset stipendija.

Foto: Pixabax/kalhh

Autor: CroExpress/Hina

Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske objavio je javni poziv za dodjelu do deset stipendija za internetsko učenje hrvatskoga jezika u trajanju od jednog semestra u idućoj akademskoj godini, zainteresirani se mogu prijaviti do konca srpnja.

Stipendije se odobravaju za početnu jezičnu razinu (A1), a zainteresirani će jezik moći učiti u jesenskom ili proljetnom semestru, dakle između rujna i prosinca ove ili ožujka i svibnja iduće godine. Stipendija se odnosi na Hrvatski internetski tečaj HiT-1 koji organizira Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska matica iseljenika i Sveučilišni računski centar SRCE.

Prijaviti se mogu pripadnici hrvatskoga naroda ili njihovi potomci, supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, imaju navršenih 18 godina i najmanje završenu srednju školu i prebivalište izvan Hrvatske ili prijavljeno prebivalište/boravište u njoj, ali ne duže od dvije godine.

Sve pojedinosti o stipendijama i prijavama navedene su u Javnom pozivu koji je, sa pratećom dokumentacijom, objavljen na mrežnim stranicama Ureda.

Ovdje pronađite prijavni obrazac i sve ostale informacije za prijavu. 

03.07.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Festival ‘Lošinjskim jedrima oko svijeta’

FOTO: Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta u HKM Stuttgart

FOTO: Predsjednica u SAD-u

FOTO: Adventure Racing Croatia 2018

FOTO: Romantična večer u Ninu

FOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom

FOTO: Navijači prije utakmice