NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

26.09.2018
tekst
tekst

BiH

DODIK OPTUŽUJE BOŠNJAČKE STRANKE 'Planirate 150.000 migranata smjestiti u BiH kako bi promijenili etničku i vjersku strukturu'

Foto: HINA/ Mladen Volarić/ ik

Odbacio mogućnost smještaja migranata na području srpskog entiteta.

Foto: HINA/ Mladen Volarić/ ik

Autor: CroExpress/Hina

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovno je u subotu odbacio mogućnost smještaja migranata na području srpskog entiteta optužujući bošnjačke stranke da ih motiviraju na dolazak u ovu zemlju kako bi im dodijelili državljanstvo i tako utjecali na promjenu etničke i vjerske slike.

'Ovo je namjerna akcija političkog Sarajeva zajedno sa sigurnosnom službom koju vodi SDA da se u BiH prije izbora uvuče, kako su oni planirali 150.000 migranata', rekao je Dodik u subotu na konferenciji za novinare.

Rekao je da će migrantima vlasti u Sarajevu regulirati status azilanta, a zatim se potruditi i da dobiju državljanstvo BiH. Odbacio je mogućnost njihova razmještaja u Republici Srpskoj.
'Odbacujemo svako lociranje mjesta kao što su Banja Luka, Trebinje, Prijedor, Gradiška. Sve je to predviđeno da se ovdje stacionira po dvije-tri tisuće migranata', rekao je Dodik.
Rekao je da bi razmještanje migranata podrazumijevalo 'ozbiljan pritisak na naš način života u Republici Srpskoj', te promjenu etničke i vjerske strukture u BiH.

Predsjednik RS-a naveo je i kako središnje vlasti u BiH manipuliraju brojem migranata koji su ušli u zemlji tvrdeći da ih je u stvari pet puta više.

Po službenim podacima od početka nove migrantske krize krajem prošle godine u BiH je ušlo više od 5.200 migranata. Dodik je pak ocijenio kako su središnje vlasti BiH u rasulu te da nemaju stvarne podatke budući brojni migranti ulaze u zemlju putem ilegalnih prijelaza.

24.06.2018.

Foto: Hina

'DO KRAJA GODINE TELEVIZIJA HERCEG BOSNE' Čović obećaje RTV kanal na hrvatskom

25.09.2018.

Završen je projekt kupovine radio i televizije KISS. Više>

Foto: izbori.ba

SUMNJA U PRIJEVARE S s glasovanjem izvan BiH i biračke popise

19.09.2018.

150 građana prijavilo krađu identiteta. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Festival ‘Lošinjskim jedrima oko svijeta’

FOTO: Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta u HKM Stuttgart

FOTO: Predsjednica u SAD-u

FOTO: Adventure Racing Croatia 2018

FOTO: Romantična večer u Ninu

FOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom

FOTO: Navijači prije utakmice