NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

26.09.2018
tekst
tekst

Zabava

FOTOGALERIJA U Crikvenici prvi put održan Festival kanat i štorij 'Na palade', već se veselimo idućem izdanju

Foto: TZG Crikvenica

130 godina turizma u Crikvenici.

Foto: TZG Crikvenica

Autor: CroExpress

U prvi dan središnje proslave povodom 130. godišnjice organiziranog turizma u Crikvenici, 14. lipnja, ušli smo uz ‘Crikvenički vremepolov’, u kojem je sudjelovalo dvadesetak oldtimer automobila iz Rijeke i okolice, dame i gospoda iz Udruge ‘Pehinarska gospoda’ te uz Festival kanat i štorij ‘Na palade’. Festival je to koji je sinoć premijerno održan, a čijem se sljedećem održavanju već sada veselimo.

Svi prisutni su mogli uživati u nastupu izvođača koji su nas vratili u vrijeme kada su crikveničke terase bile popularna okupljališta i podiji za ‘plesnjake’. Tako je sinoć glavni crikvenički trg bio jedna velika terasa kojom je odjekivala primorska nota. ‘Crikvenice moja’, ‘Adio Crikvenice’, ‘Moja mala kala’ – samo su neke od pjesama koje su prošlu večer začinile dozom nostalgije. 

Ovo premijerno izdanje festivala je posvećeno albumu ‘Crikvenice moja’, kojeg je Turističko društvo Crikvenica izdalo prije točno 30 godina, točnije 1988. To je bila godina u kojoj se slavilo punih 100 godina turizma u Crikvenici.

Osim pjesama s navedenoga albuma, izvodile su se i neke druge pjesme iz prošlih vremena. Festival je otvorila klapa ‘Tić’ svojim nastupom, a nakon pozdravnih govora direktorice Turističke zajednice Grada Crikvenice Marijane Biondić i gradonačelnika Grada Crikvenice Damira Rukavine, svojim nastupima publiku su zabavljali: Marino Ferenčić, Helena Brajković, Joso Butorac, Mario Battifiaca, Neven Barac, Damir Kedžo, Hrvoje Hegedušić, Martina Majerle, Mateo Resman, Klapa Sveta Jelena, Slavko Ivančić i Karin Kuljanić.

Voditelji festivala i zabavljači publike bili su Mario Battifiaca i Marino Ferenčić, a umjetnički voditelj Robert Grubišić.

FOTOGALERIJA:

18.06.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Festival ‘Lošinjskim jedrima oko svijeta’

FOTO: Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta u HKM Stuttgart

FOTO: Predsjednica u SAD-u

FOTO: Adventure Racing Croatia 2018

FOTO: Romantična večer u Ninu

FOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom

FOTO: Navijači prije utakmice