NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

20.10.2018
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

MINISTAR KRSTIČEVIĆ U BERLINU 'Ova vlada brine o Hrvatima izvan domovine'

Foto: MORH

Službeni posjet Njemačkoj.

Br. pregleda: 1159

Foto: MORH

Autor: Hina/CroExpress

Hrvatski ministar obrane Damir Krstičević na prijemu u utorak u predstavništvu savezne države Baden Württemberg u Berlinu, održanom povodom Dana državnosti, Dana Hrvatske vojske i pete obljetnice članstva Hrvatske u EU, naglasio je prijateljske odnose Hrvatske i Njemačke, a Hrvatima u toj zemlji poručio da budu i dalje nositelji očuvanja nacionalnog identiteta.

Svečanom prijemu prisustvovalo je, među ostalima, hrvatsko izaslanstvo MORH-a i Oružanih snaga, članovi Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora, predstavnici hrvatske zajednice u Njemačkoj, predstavnici hrvatskih katoličkih misija u Njemačkoj, te zastupnici u Bundestagu, priopćeno je iz MORH-a.

Tom prigodom ministar Krstičević, koji boravi u službenom posjetu Njemačkoj, u svom obraćanju naglasio je kako su Hrvatska i Njemačka prijateljske zemlje, spomenuvši kako pripadnici oružanih snaga dviju zemalja zajedno sudjeluju u misijama i operacijama.

‘Hrvatski vojnici danas, rame uz rame, zajedno s njemačkim vojnicima u operacijama i misijama u Afganistanu, Kosovu i Litvi, doprinose sigurnosti i održavanju mira’, istaknuo je ministar.

On je također izrazio zahvalnost doprinosu Hrvata u dijaspori u borbi za neovisnost, pri čemu je istaknuo da ova vlada brine o Hrvatima izvan domovine. ‘Drago mi je da sam imao prigodu susresti se s našim Hrvatima koji su ovdje u Njemačkoj.’

U tom kontekstu ministar im je čestitao predstojeći Dan državnosti te im poručio: ‘Nosite domovinu uvijek u srcu i budite i dalje nositelji očuvanja nacionalnog identiteta, hrvatskog jezika, hrvatske kulture i običaja’.

Ministar se osvrnuo i na ovogodišnje obilježavanje pete obljetnice članstva u Europskoj uniji, naglasivši da je Hrvatska članstvom u EU-u i NATO-u ostvarila vanjskopolitičke ciljeve, te da se nalazi ‘u klubu razvijenih država s kojima dijelimo zajedničke vrijednosti i odgovornost u očuvanju mira i stabilnosti.’

13.06.2018.

Foto: Zoran Stupar

DANAS SLAVIMO NAJPOZNATIJI HRVATSKI DAR SVIJETU - KRAVATU! Sve je počelo s našim vojnicima u Francuskoj...

18.10.2018.

Kravata, sveopći simbol uglađenosti i kultiviranosti, vezuje se uz Hrvate. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Promatranje ptica u Ninu

FOTO: Festival ‘Lošinjskim jedrima oko svijeta’

FOTO: Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta u HKM Stuttgart

FOTO: Predsjednica u SAD-u

FOTO: Adventure Racing Croatia 2018

FOTO: Romantična večer u Ninu

FOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom