NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

16.08.2018
tekst
tekst

Hrvatska

(VIDEO) HRVATSKA VOJSKA U AKCIJI Pogledajte spektakularnu vojnu vježbu u Slunju

Foto: YouTube/Prigorski.hr

Na vježbi je sudjelovalo 587 hrvatskih vojnika.

Foto: YouTube/Prigorski.hr

Autor: CroExpress/MORH

Na vojnom poligonu 'Eugen Kvaternik' u Slunju u utorak Gardijska oklopno-mehanizirana brigada Hrvatske kopnene vojske uz potporu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Gardijske mehanizirane brigade i Topničko-raketne pukovnije provela je vježbu na zemljištu s bojnim gađanjem 'Kuna 18', a po prvi puta na vojnoj vježbi prikazana integracija i združeno djelovanje helikoptera Kiowa Warrior i Panzer haubice 2000.

Vježbi na kojoj je sudjelovalo 587 hrvatskih vojnika je prisustvovao i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov.
'Cilj nam je bio prikazati nove sposobnosti Hrvatske vojske, a to se prije svega odnosi na integraciju sposobnosti helikoptera 'Kiowa Warrior', Panzer haubica te određenih aktivnosti poput obavještajnog djelovanja na bojnom polju. Izuzetno sam zadovoljan kako su naši ljudi, kao naša najveća vrijednost, vrlo brzo uspjeli savladati i osposobiti se za upotrebu novih sposobnost', istaknuo je general Šundov.

Podsjetio je i na to kako pripadnici Hrvatske vojske uspješno provode sve svoje zadaće - od pomoći civilnom stanovništvu i sudjelovanja u međunarodnim misijama i operacijama pa sve do one najvažnije - obrane suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti Republike Hrvatske. 

12.06.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom

FOTO: Navijači prije utakmice

FOTO: Navijači u Moskvi

FOTO: Turnir Slavko Bagarić u Nürnbergu

FOTO: Brijuni

FOTO: Slavlje u iseljeništvu

FOTO: Slavlje za pamćenje