NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

22.06.2018
tekst
tekst

Vijesti iz misija

SEDAM DESETLJEĆA DUŠOBRIŽNIŠTVA Hrvatska katolička župa Salzburg ove nedjelje slavi 70 godina postojanja

Foto: HKŽ Salzburg

Velika obljetnica.

Foto: HKŽ Salzburg

Autor: Francisko Pavljuk

U nedjelju 10. lipnja 2018. misom u 11.30 sati u crkvi Sv. Andrije u Salzburgu Hrvatska katolička župa će proslaviti 70. obljetnicu od službenog osnutka organizirane pastoralne skrbi za Hrvate u Austriji, sa sjedištem u Salzburgu (1948.-2018.).

Svečano misno slavlje predvodit će provincijal Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba fra Ilija Vrdoljak OFM, uz koncelebraciju svećenika franjevaca koji su djelovali u misiji i župi, kao i brojnih svećenika Austrijanaca na čelu s generalnim vikarom Salzburške nadbiskupije mons. Rolandom Rasserom.


Nakon svete mise bit će predstavljena knjiga nastala za ovu prigodu

Svečanom slavlju nazočit će i ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislav Markić te državni tajnik za Hrvate izvan RH Zvonko Milas, veleposlanica RH u Austriji dr. Vesna Cvjetković, zbor franjevačkih bogoslova pod vodstvom fra Miroslava Petraca, kao i predstavnici gradskih i županijskih vlasti grada i županije Salzburg.

Nakon svete mise bit će predstavljena knjiga nastala za ovu prigodu koja riječju i slikom opisuje svih sedamdeset godina hrvatskog dušobrižništva u nadbiskupiji Salzburg.

Na svetkovinu Presvetog Srca Isusova u petak, 08. lipnja nakon večernje svete mise u 18.30 sati u desnoj lađi crkve Svetog Andrije bit će otvorena izložba fotografija povodom 70. obljetnice hrvatskog dušobrižništva u Nadbiskupiji Salzburg. Izložba će biti otvorena do 18. lipnja.

04.06.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Navijači u Nižnji Novgorodu

FOTO: 130 godina turizma u Crikvenici

FOTO: Disko na otvorenom u Crikvenici

FOTO: Na Palade

FOTO: Navijači na tribinama

FOTO: Pripreme za Hrvatska-Nigerija

FOTO: NK Croatia Bietigheim –SV Wachbach 2-4

FOTO: 'Mali Lurd' u Dalmaciji

FOTO: KSD Hajduk Nürnberg - DJK Oberasbach 3:0

FOTO: TsV Grünbühl - NK Croatia Bietigheim 2:2