NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

22.10.2018
tekst
tekst

Iseljenički info

FESTIVAL AROMATERAPIJE Otvoren u Malom Lošinju

Foto: TZ Mali Lošinj

Uživajte u raznovrsnoj ponudi 6. Festivala aromaterapije Apsyrtides.

Foto: TZ Mali Lošinj

Foto: TZ Mali Lošinj

Autor: CroExpress

Prezentacijom aromaterapijskih i gastro radionica službeno je otvoren ovogodišnji 6. Festival aromaterapije 'Apsyrtides' i to gdje drugdje nego u lošinjskom Miomirisnom otočkom vrtu.

Okruženi šarenim miomirisnim biljem otoka vitalnosti, posjetitelji su mogli naučiti kako se dobiva eterično ulje i hidrolat kadulje. Lokalna obiteljsko poljoprivredna gospodarstva izložili su svoje proizvode i ponudu, a neki su vježbali disanje te pripremali namaz od aromatičnog bilja upravo iz miomirisnog vrta.

Novost ovogodišnje festivalske ponude je 16 ugostiteljskih objekata koji tijekom festivala nude dva jelovnika (riblji i mesni) s domaćim specijalitetima začinjenim lokalnim biljem te čašom vina, po aktualnoj cijeni od 125,00kn (17 eura).

Aromaterapija, zdravlje te upotreba lokalnog bilja u svakodnevnom životu i prehrani ovogodišnje su teme pa će se tako svi zainteresirani moći uživati i sudjelovati u brojnim radionicama, edukacijama i predavanjima. Osam sudionika (Miomirisni otočki vrt, EOPG Kučić, Ruta wool&design, OPG Kuljanić, OŠ M. Martinolića, SŠ A. Haračića, Studio Vita, Lošinj Hotels&Villas) kroz 14 događanja održat će predavanja o primjeni bilja u svakodnevnom životu, kozmetici i prehrani na prostoru Cresko- lošinjskog arhipelaga. Upoznat će koje su se samonikle biljke tradicionalno koristile u prehrani Lošinjana i pučkoj medicini, izrađivat će mirisne šumeće kuglice filcanjem vune i prirodnu kozmetiku, kušati lokalne delicije i koktele pripravljene od autohtonog bilja ili pak isprobati yogijsko spavanje u vrtu okruženi autohtonim lošinjskim mirisnim biljem.

Inače, Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica Grada Malog Lošinja ovaj projekt započeli su 2013. godine edukacijom prvih aromaterapeuta na području Lošinja, nakon čega su u brojnim obiteljsko-poljoprivrednim gospodarstvima, salonima za njegu tijela, hotelima i obrazovnim ustanovama održane radionice aromaterapije. Naziv 'Apsyrtides' potječe iz doba antike, kada su otoci Lošinj i Cres činili cjelinu. Idealan je to naziv obzirom da sudionici festivala potječu upravo s Lošinja i Cresa.

Uživajte u raznovrsnoj ponudi 6. Festivala aromaterapije Apsyrtides. Budite i vi aromaterapeut te sudjelujte u brojnim radionicama!

Preuzmite brošuru!

20.05.2018.

Foto: Planet Band

PLANET BAND STIŽE U NJEMAČKU U studenom nastupaju u Kelkheimu i Bottropu

19.10.2018.

Svoje mjesto možete rezervirati na 0175 1625 198. Više>

Foto: TZG Šibenik

OVAKO JOŠ NISTE RAZGLEDAVALI GRAD Turistička zajednica Šibenika predstavila SightRun trkačku turu

18.10.2018.

SightRun je besplatna mobilna aplikacija koja povezuje trčanje i turističko razgledavanje. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Promatranje ptica u Ninu

FOTO: Festival ‘Lošinjskim jedrima oko svijeta’

FOTO: Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta u HKM Stuttgart

FOTO: Predsjednica u SAD-u

FOTO: Adventure Racing Croatia 2018

FOTO: Romantična večer u Ninu

FOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom