NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

26.09.2018
tekst
tekst

Poslovne vijesti

HRVATI MÜNCHENA, POZVANI STE! Na Wittelsbacherplatz od petka do nedjelje velika promocija domaćih hrvatskih vina i delicija

Njemačka za hrvatski turistički sektor predstavlja najvažnije emitivno tržište.

Autor: CroExpress

Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska turistička zajednica, pod brandom ‘Vina Croatia – vina mosaica’ organiziraju promociju hrvatskih vina, koja će se održati od 18. do 20. svibnja na poznatom trgu Wittelsbacherplatz u Münchenu. 

U sklopu programa, koji za cilj ima internacionalizaciju poslovanja hrvatskih tvrtki i proizvoda, ali i promociju Hrvatske kao turističke destinacije, predstavit će se 12 hrvatskih tvrtki. Osim javnog predstavljanja na trgu Wittelsbacherplatz, dodatno je organizirano stručno vođeno kušanje vina (Masterclass), koje će se održati 18. svibnja u Gardenu, restoranu jednog od najpoznatijih hotela Bayerischer Hof. Program stručnog kušanja vina vodit će Ivan Barbić (Master of Wine - MW).

Među 12 hrvatskih tvrtki i subjekata koji sudjeluju u projektu predstavljanja eno-gastronomske ponude su Aura Delikatessen, Baba delicije – Kuća pršuta, Badel 1862, Dingač Skaramuča, Kutjevo, Maraska, OPG Rajka Dvanajščak, Osilovac – Feravino, PP Orahovica, PZ Masvin, PZ Vrbnik i Zigante Tartufi. 

Posjetitelji će na jednom od centralnih trgova u Münchenu, svaki dan od 12 do 20 sati, imati mogućnost kušanja nekih od najboljih hrvatskih vina i delikatesa i to u sklopu brojnih štandova, dok će se u ‘gastro kući’ svakodnevno kuhati tradicionalna hrvatska jela. 

Osnovni cilj ovakvih akcija je plasman hrvatskih proizvoda na novim tržištima te promocija među novim kupcima pa će se promocije nastaviti i u drugim zemljama iz kojih u Hrvatsku dolazi najviše turista. Projekt ‘Vina Croatia – Vina Mosaica’ okuplja domaće proizvođače vina s ciljem pozicioniranja Hrvatske na vinskoj karti svijeta. Proizvođači na tržište izlaze zajednički, s prepoznatljivim brendom, nastojeći povećati prodaju na domaćem i stranom tržištu te povećati konkurentnost domaćih vina. Kod predstavljanja hrvatskih vina naglasak je na povijesnoj baštini proizvodnje, kvaliteti, jednostavnosti i pristupačnosti.

Njemačka za hrvatski turistički sektor predstavlja najvažnije emitivno tržište s kojeg se ostvaruje najveći turistički promet. Tako je s ovog tržišta u 2017. godini ostvareno 2,7 milijuna dolazaka i više od 20 milijuna noćenja, dok je tijekom prva četiri mjeseca ove godine ostvareno 141.000 dolazaka (+10%) i 559.000 noćenja (+1%).

16.05.2018.

18 SVJETSKIH INFLUENSERA I BLOGERA plove i otkrivaju hrvatske otoke

26.09.2018.

Promocija nautike kroz ‘Croatia, Full of Islands to Discover’. Više>

Foto: HGK

SVJETSKI KONGRES PODUZETNIKA Održat će se u Zagrebu od 24. do 27. listopada

25.09.2018.

Za hrvatske tvrtke izvoznike odobreni su dodatni popusti. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Festival ‘Lošinjskim jedrima oko svijeta’

FOTO: Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta u HKM Stuttgart

FOTO: Predsjednica u SAD-u

FOTO: Adventure Racing Croatia 2018

FOTO: Romantična večer u Ninu

FOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom

FOTO: Navijači prije utakmice