NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

17.10.2018
tekst
tekst

Vjera

IMAO JE SAMO OSAM GODINA KADA JE BOGU OTVORIO SVOJE SRCE 'Želim postati svećenik te širiti milosrđe i dobrotu dušama grješnika'

Foto: Book.hr

Sveti Leopold Mandić.

Br. pregleda: 3563

Foto: Book.hr

Autor: CroExpress/I.A.

Drugi kanonizirani hrvatski svetac - Leopold Mandić kojeg slavimo 12. svibnja, znan je kao 'prijatelj ljudi', dobri i milosrdni ispovjednik.

Iako malen rastom, svega 135 centimetara, njegova ljubav prema čovjeku, a nadasve Bogu, bila je neizmjerna. Punih 40 godina neumorno je ispovijedao ljude od jutra pa sve do kasnog poslijepodneva, a bio je poznat po tome što je i sam molio za one čije je ispovijedi slušao.

No, ima jedan događaj iz života ovog sveca koji je bio prvi znak njegovog poziva. Dogodio mu se kad je imao osam godina.
'Jednog dana počinio sam prijestup koji mi se nije učinio teškim i dan danas ga smatram takvim.
Sestra mi je to zamjerila te me odvela kod župnika da me odriješi od grijeha i odredi pokoru. Ispovjedio sam svoj grijeh kojeg je on oštro osudio te me prisilio da kleknem posred crkve.
Ispunjen bolom rekao sam si: Zašto se treba tako oštro ponašati prema djetetu zbog jednog tako laganog prijestupa. Kada odrastem želim postati svećenik i ispovjednik te širiti milosrđe i dobrotu dušama grješnika', zabilježene su riječi sveca koje su bile gotovo kao proricanje vlastita života.

11.05.2018.

Foto: svjetlorijeci.ba

U NJEMAČKOJ OTVORENA PRVA Dječja crkva

17.10.2018.

Početkom mjeseca listopada je otvorena prva dječja crkva u biskupiji Essen u Njemačkoj. Navodno je to jedinstven projekt u cijeloj državi. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Promatranje ptica u Ninu

FOTO: Festival ‘Lošinjskim jedrima oko svijeta’

FOTO: Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta u HKM Stuttgart

FOTO: Predsjednica u SAD-u

FOTO: Adventure Racing Croatia 2018

FOTO: Romantična večer u Ninu

FOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom