NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

25.09.2018
tekst
tekst

Kultura

HRVATI BAD CANNSTATTA OBILJEŽILI DAN KNJIGE Uživali u čarima literature i tajanstvenom svijetu knjiga

Foto: Zlatko Duzbaba

Organizator se trudio probuditi ljubav za knjigu.

Br. pregleda: 1132

Foto: Zlatko Duzbaba

Foto: I.B.

Autor: I.B.

U Hrvatskoj katoličkoj zajednici Bad Cannstatt obilježen je Dan knjige. U dvoranama ukrašenim kolažima nedavne izložbe knjiga za djecu i mlade vodećih njemačkih izdavačkih kuća u ovom gradu, u četvrtak (26.4.) je 25 zainteresiranih odraslih pažljivo pratilo priču o Maruliću i Juditi, Držiću i Dundo Maroju, Skupu, Nemoćniku u pameti. Slušali su i recitirali stihove Matoša i Preradovića.

U petak (27.4.), je 19 djece upoznalo Ivanu Brlić-Mažuranić: Šegrta Hlapića, Priče iz davnine, Regoča.... O Shakespeareu je dijaloški razglabalo u dvije grupe 44 mladih, sasvim identificiranih i uživljenih u likove zaljubljenika: 17-godišnjeg Romea i 14-godišnje Julije.

Zainteresirani su okupljeni po dobnim grupama uživali u čarima literature i tajanstvenom svijetu knjiga, pisaca, priča. Čuli smo i iskustva o njihovim najdražim knjigama, prepričavali priče. Knjige je bilo posvuda: na stolovima, po sjedalicama, na podu...

Projekt je organizirao i vodio pastoralni referent Ivan Bošnjak. Organizator se trudio probuditi ljubav za knjigu, potaknuti kulturu čitanja, pomicati granice i otvarati svijetove djeci, mladima i odraslim Hrvatima Stuttgarta.

29.04.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Festival ‘Lošinjskim jedrima oko svijeta’

FOTO: Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta u HKM Stuttgart

FOTO: Predsjednica u SAD-u

FOTO: Adventure Racing Croatia 2018

FOTO: Romantična večer u Ninu

FOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom

FOTO: Navijači prije utakmice