NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

25.09.2018
tekst
tekst

Hrvati iz Europe

MALI HRVATI IZ RUMUNJSKE Borave u zemlji svojih predaka

Foto: Hrvatiizvanrh.hr

Središnji državni ured podržava ovakvu suradnju škola.

Foto: Hrvatiizvanrh.hr

Autor: CroExpress

Državni tajnik Zvonko Milas primio je u četvrtak, 12. travnja 2018., učenike, pripadnike hrvatske nacionalne manjine u Rumunjskoj, koji su u Hrvatsku stigli u pratnji profesora Petra Hategana.

Učenici se nalaze u posjetu Osnovnoj školi ‘Dr. Ivan Merz’ u Zagrebu, u okviru projekta ‘Prijateljstvom protiv različitosti’. Cilj projekta je suradnja između hrvatskih škola u Karaševu i OŠ ‘Dr. Ivan Merz’, kao poticaj razvoja socijalnih vještina i učeničkih kompetencija te prihvaćanje različitih kultura.

Između ostalog, tijekom svog boravka u matičnoj domovini, učenici su se upoznali s kulturnim i povijesnim znamenitostima Zagreba, posjetili su Hrvatsko zagorje te aktivno sudjelovali u nastavi. Dogovoren je i uzvratni posjet škola te će zagrebački učenici posjetiti hrvatske učenike u Rumunjskoj.

Državni tajnik Milas pozdravio je ovakav vid suradnje ističući važnost približavanja Hrvatske djeci te uspostavljanje veza Republike Hrvatske s pripadnicima hrvatske manjine u Rumunjskoj. Središnji državni ured podržava ovakvu suradnju škola jer se međusobno upoznaju učenici, pripadnici hrvatskog naroda, koji žive i odrastaju u različitim državama.

16.04.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Festival ‘Lošinjskim jedrima oko svijeta’

FOTO: Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta u HKM Stuttgart

FOTO: Predsjednica u SAD-u

FOTO: Adventure Racing Croatia 2018

FOTO: Romantična večer u Ninu

FOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom

FOTO: Navijači prije utakmice