NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

26.09.2018
tekst
tekst

Poslovne vijesti

OTVOREN MOSTARSKI SAJAM GOSPODARSTVA Burilović, Milas i Šantić potpisali sporazum o suradnji

Foto: HGK

Sajam se održava od 10. do 14. travnja.

Foto: HGK

Autor: CroExpress

U Mostaru je u utorak otvoren 21. međunarodni sajam gospodarstva - Mostar 2018., koji je jedan od
najvećih sajmova gospodarstva u ovom dijelu BiH i šire.

'Hrvati u BiH kao lideri u mnogim područjima života ove zemlje mogu biti i jesu dobra poveznica u unapređenju i jačanju gospodarske suradnje dviju prijateljskih zemalja. Središnji državni ured za Hrvate izvan RH pružat će potporu povezivanju hrvatskih poduzetnika, ne samo u Hrvatskoj i BH, već i cijelom svijetu', poručio je državni tajnik Zvonko Milas, koji je bio u pratnji predsjednika Vlade RH, Andreja Plenkovića.

‘Poboljšanje poslovnog okruženja i jačanje gospodarske suradnje zajednički je interes Hrvatske i BiH. Stoga ćemo kroz naše komorske sustave raditi na daljnjem poboljšanju bilateralnih odnosa, a ovaj Sporazum važan je korak u tom smjeru’, kazao je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović prilikom potpisivanja Sporazuma o suradnji koji je HGK potpisala s Gospodarskom komorom Federacije BiH i Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

‘Naša odlična suradnja s HGK traje već odavno, a kako kod nas posluje dosta hrvatskih firmi one sada kroz suradnju sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan RH mogu dobiti pomoć i aplicirati na sve projekte i natječaje koje taj ured provodi. Nadam se da će iz potpisa ovog okvirnog Sporazuma proizaći još puno konkretnih ugovora naših gospodarstvenika na oba tržišta’, istaknuo je Marko Šantić, potpredsjednik Gospodarske komore Federacije BiH.

U sklopu sajma održat će se konferencija Foruma gospodarskih komora jadransko-jonskog područja koja će se baviti regionalnim izazovima budućnosti, poput energetike, prometne infrastrukture i digitalizacije.

Sajam se održava od 10. do 14. travnja i okuplja preko 700 izlagača iz 20-ak država svijeta. Ove godine uz potporu HGK na njemu izlaže i dvadesetak hrvatskih kompanija iz raznih sektora, a ponovno će se predstaviti i hrvatski vinari pod brendom Vina Croatia – vina mosaica. Procjenjuje se da će njihove proizvode vidjeti preko 50.000 posjetitelja.

11.04.2018.

18 SVJETSKIH INFLUENSERA I BLOGERA plove i otkrivaju hrvatske otoke

26.09.2018.

Promocija nautike kroz ‘Croatia, Full of Islands to Discover’. Više>

Foto: HGK

SVJETSKI KONGRES PODUZETNIKA Održat će se u Zagrebu od 24. do 27. listopada

25.09.2018.

Za hrvatske tvrtke izvoznike odobreni su dodatni popusti. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Festival ‘Lošinjskim jedrima oko svijeta’

FOTO: Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta u HKM Stuttgart

FOTO: Predsjednica u SAD-u

FOTO: Adventure Racing Croatia 2018

FOTO: Romantična večer u Ninu

FOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom

FOTO: Navijači prije utakmice