NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

24.10.2018
tekst
tekst

Zanimljivosti

RITI SU LOVCI PRIJETILI ODSTRIJELOM Pa sad traži ljude koji će joj pružiti topli dom (umjesto metka)

Prepuštena na milost i nemilost negativaca ove priče Rita je morala otići iz jedinog doma za koji je do tada znala.

Br. pregleda: 1347

Autor: Z.S.

Ritinu priču pratimo od kada je dolutala u jednu ustanovu za pomoć ljudima s poteškoćama u ponašanju. Tamo je na svijet donijela osam psića, tamo je provela neko vrijeme i tamo se osjećala sigurno. Kao i u priči o Crvenkapici u priču se umiješao netko zločest, ali ovoga puta to nije bio zločesti vuk. U ovoj priči zločesti su bili lovci, prijetili su odstrijelom jer su Rita i preostali psi smetali i 'tjerali' divljač u svojim šetnjama..

Prepuštena na milost i nemilost negativaca ove priče Rita je morala otići iz jedinog doma za koji je do tada znala, pa je završila kilometrima dalje i sad čeka nekoga tko će se javiti i pružiti joj dom, sigurnost i ljubav.

Rita je kujica veličine retrivera, sa svojih 20-ak kilogram, i ima oko 3 godine. Kao prava dama Rita ima sve manire lijepog ponašanja, navikla je na suživot sa psima, a dobra se pokazala i sa macama. Ljude obožava!

Iako ima fizičke karakteristike tornjaka, ona to u duši nije, voli se izležavati i boraviti vani, na suncu i zraku, ali najvažnije joj je da bude u čovjekovoj blizini. Čim se uhvatite za kvaku i krenete unutra, veselo dotrči, mahući repom, nije ju potrebno ni dozivati.

Karakterno je zaista divna, vesela, nježna, mazna, a opet nenametljiva, pristojna i fina. Ova dama voli i kupanje, ležanje na kauču i mirna je u stanu.

Rita trenutno dijeli svoj životni prostor u stanu s drugim psima, nedaleko Samobora, sa svima se dobro slaže, naučena je na kućni red, tako da za trajno udomljenje u obzir dolazi i stan i kuća s ograđenim dvorištem, gdje bi ona živjela kao ravnopravan ćlan obitelji.

Rita je sterilizirana, cijepljena i čipirana te redovito čišćena od nametnika. Pri udomljavanju se obavlja pretprovjera uvjeta i potpisuje ugovor o udomljavanju.

Kontakt: 0915062414

16.03.2018.

FOTO: Pixabay

ZADARSKI ARHEOLOZI U PAŠMANSKOM KANALU Pronašli koštice maslina stare 3500 godina

19.10.2018.

Zadarski arheolozi pronašli su u podmorju između otočića Ričula u Pašmanskom kanalu i Turnja obilje raznovrsnih arheoloških svjedočanstava iz srednjega brončanog doba. Više>

Foto: HP Mostar

DVA STARA HERCEGOVAČKA JELA otisnuta na prigodnim poštanskim markama

17.10.2018.

Niti jedna svečanost u Hercegovini nije mogla proći bez cicvare i uštipaka. Više>

FOTO: Youtube

(VIDEO) CROATIA HOT AIR BALLOON RALLY 2018 Balonaši nad Zagorjem

17.10.2018.

Croatia Hot Air Balloon Rally događaj koji se održava svake godine od 27.4. do 1.5.u organizaciji Balon kluba Zagreb. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Promatranje ptica u Ninu

FOTO: Festival ‘Lošinjskim jedrima oko svijeta’

FOTO: Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta u HKM Stuttgart

FOTO: Predsjednica u SAD-u

FOTO: Adventure Racing Croatia 2018

FOTO: Romantična večer u Ninu

FOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom