NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

19.06.2018
tekst
tekst

Aktualno

JEDINSTVENA A(U)KCIJA Prodaju se dresovi pokojnog fra Jurja, prihod ide beskućnicima, siromasima i djeci bez roditelja

Foto: ofm.hr

Prva obljetnica smrti.

Foto: ofm.hr

Autor: IKA/CroExpress

Na internetskoj stranici ofm.hr  otvorena je donacijska aukcija oko 340 sportskih dresova pokojnog franjevca Jurja Vrančića, u čiju je čast u Samoboru 3. ožujka održan i prvi Memorijalni malonogometni turnir. 

Organizator turnira Vijeće za pravdu, mir i skrb za sve stvoreno Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda na taj način želi obilježiti prvu obljetnicu smrti svoga pokojnog člana koji je preminuo nakon teške bolesti 6. ožujka u 40. godini života i 16. redovništva. Ujedno franjevci žele u karitativne svrhe javnosti ponuditi bogatu ostavštinu nogometnih, košarkaških, skijaških i hokejaških dresova, koje je fra Juraj tijekom cijelog života marljivo prikupljao, te cjelokupnim prihodom pomoći Prihvatilištu za beskućnike ‘Ruže sv. Franje’ u Rijeci, samoborskoj kući za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, kao i siromašnim pojedincima i obiteljima na području grada Samobora. 

Tako se u ponudi mogu naći dresovi najvećih hrvatskih i svjetskih klubova te reprezentacija, kao i najpoznatijih sportaša (Šuker, Boban, Kostelić, Mandžukić, Pele, Ronaldo, Beckham i dr.). 

Fra Juraj rođen je u Virovitici gdje je završio osnovnu i srednju školu. Franjevački habit odjenuo je 1. rujna 2001. godine u svetištu Majke Božje Trsatske gdje je godinu dana poslije položio prve redovničke zavjete. Kao manji brat svetog Franje, službu sakristana obnašao je na Trsatu, zagrebačkom Kaptolu i posljednje godine života u Samoboru gdje je i preminuo. 

Bio je i zaljubljenik u nogomet i aktivno igrao u Katoličkoj malonogometnoj ligi te poticao druge da se uključe u sportske aktivnosti. Godine 2009. i 2010. bio je pomoćni trener i duhovnik Hrvatske nogometne reprezentacije beskućnika na svjetskim smotrama u Milanu i Rio de Janeiru.

07.03.2018.

Foto: Hina

MIGRANTI IZ VELIKE KLADUŠE CIJELI DAN NA GRANICI U Hrvatsku bez dokumenata neće ući

19.06.2018.

U prelasku granice migrante su cijeli dan sprječavala tijela sigurnosti BiH. Više>

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

POSLOVI U INOZEMSTVU U suradnji sa stručnjacima odabrali smo ih 10, od Njemačke do Irske, koji vam se upravo nude

19.06.2018.

Radna mjesta u inozemstvu, koja su trenutno u ponudi, po odabiru stručnjaka sa specijaliziranog portala za traženje poslova Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Disko na otvorenom u Crikvenici

FOTO: Na Palade

FOTO: Navijači na tribinama

FOTO: Pripreme za Hrvatska-Nigerija

FOTO: NK Croatia Bietigheim –SV Wachbach 2-4

FOTO: 'Mali Lurd' u Dalmaciji

FOTO: KSD Hajduk Nürnberg - DJK Oberasbach 3:0

FOTO: TsV Grünbühl - NK Croatia Bietigheim 2:2

FOTO: Tijelovo u Stuttgartu

FOTO: Hodočašće u irsko nacionalno marijansko svetište Knock