NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

24.03.2018
tekst
tekst

Iseljenički info

'NJEMAČKE MAME' OPET U AKCIJI Uljepšat će Uskrs potrebitim obiteljima i djeci u Hrvatskoj, uključite se i vi!

Foto: Martina Bauer Josić

'Njemačke mame čine dobra djela' već mjesecima djeluju putem Facebook grupe koja broji 658 članova.

Br. pregleda: 4543

Foto: Martina Bauer Josić

Autor: Z.S.

Dječji osmijeh, olakšanje na licu roditelja, malo sretniji Uskrs u domovima potrebitih... Iseljenice iz Njemačke pokrenule su ovih dana veliku humanitarnu akciju kojom će mnogim obiteljima u Hrvatskoj uljepšati Uskrs.

- 'Njemačke mame čine dobra djela' već mjesecima djeluju putem Facebook grupe koja broji 658 članova i svakim danom nas je sve više. Pomažemo potrebitoj djeci na području Hrvatske, BiH i Srbije. Nedavno smo, primjerice, opremili djevojčicu s Downovim sindromom u Hrvatskoj, poslali tromjesečnu zalihu adaptiranog mlijeka i pelena blizancima iz BiH, obukli i obuli nekoliko djece... A trenutno je aktualna 'dvostruka' uskršnja akcija. Njome želimo napuniti uskršnje košarice obiteljima koje su pod skrbi Humanitarne udruge FB Humanitarci Zagreb te razveseliti slatkišima dječicu koja su pod skrbi Humanitarne udruge Dobra volja – priča nam Martina Bauer Josić, koja je u nekoliko navrata bila organizatorica i suorganizatorica ovakvih akcija koje smo popratili na CroExpressu.

'Njemačke mame' su i prošle godine za Uskrs organizirale prikupljanje hrane i slatkiša, u suradnji s udrugom FB Humanitarci Zagreb, predsjednice Nane Schaps. Kad napune košarice obiteljima kojima to planiraju, donirat će i vunu Humanitarnoj udruzi Cro Hobice, koja se bavi heklanjem i štrikanjem vunenih hobotnica za nedonoščad u inkubatorima. Riječ je o hobotnicama koje nedonoščad drži za krakove kako ne bi potrgala cjevčice na koje su spojena. Uključit će se i u akciju doniranja vune za Kas Snippets, koji se bave štrikanjem i heklanjem vunenih kvadrata od kojih se zatim prave deke za napuštenu afričku djecu.

- Jako sam ponosna na članice grupe. Entuzijastično smo krenule nas tri-četiri, a sada smo narasli na 658 članova. Prešli smo granice Njemačke i Hrvatske, u Srbiju, BiH, čak i u Afriku. 'Njemačke mame' zaista imaju veliko srce i čast je biti voditeljicom takve grupe – kaže nam Martina.

Svi koji su zainteresirani uključiti se u uskršnju akciju mogu se javiti osobno njoj putem Facebooka, ili se uključiti u grupu 'Njemačke mame čine dobra djela'.

05.03.2018.

Prošlogodišnja procesija (foto: Zlatko Duzbaba)

PROCESIJA VELIKOG PETKA I ove godine nastavlja se hrvatska tradicija u Stuttgartu, evo gdje i kad

19.03.2018.

Poslije procesije i križnog puta u 18 sati u crkvi su obredi Velikog petka. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Obnova u Grazu

FOTO: Hrvatska noć u Ditzingenu

FOTO: TSV Eltingen - Croatia bietigheim 0:2

FOTO: Croatia Bietigheim - Germania 2:1

FOTO: Nin

FOTO: Predsjednica u Argentini

FOTO: Rimac Concept 2

FOTO: Korizmena duhovna obnova za mlade u Stuttgartu

FOTO: Ivana Štimac u Cro-Cafeu

FOTO: Snježne skulpture u Osijeku