NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

24.03.2018
tekst
tekst

Kultura

FOTO, VIDEO Mozart i Matoš 'posjetili' Cro-Café u Stuttgartu

Foto: Ivan Bošnjak

Gostovanje Ivane Štimac.

Foto: Ivan Bošnjak

Autor: I.B.

Cro-Café hrvatske katoličke zajednice Stuttgart-Feuerbach je u nedjelju 4. ožujka 2018. upriličio literarno-glazbeni recital 'Mozart i Matoš'.

Pijanistica Ivana Štimac predstavila se klavirskim recitalom: W. A. Mozart 1. stavak sonate i F. Livadić Notturno. Pastoralni ref. Ivan Bošnjak je prigodom 145. rođendana A. G. Matoša rekao par riječi o tom velikanu hrvatske književnosti. Matoševe poetske bisere interpretirali su: dipl. teol. Ivančica Krpan i fra Frane Milanović. Gospu Mariju je otpjevao I. Bošnjak.

Nakana druženja, već šestu godinu u nizu, je njegovanje zajedništva, pomaganje ljudima u nevolji i tu i tamo koji kulturni biser. Za uspješnu i besprijekornu organizaciju pobrinulo se pastoralno vijeće zajednice. U nedjelju je Cro-Café postao na trenutak bečka kavana: uz Mozartovu glazbu uživalo se u istoimenim kolačima i magičnim kuglicama.

Pijanistica Ivana Štimac, Kaštelanka, diplomirala je na Glazbenoj akademiji u Zagrebu 2003. g., a magistrirala 2009. na Fakultetu za glazbenu umjetnost u Skopju. Deset godina je radila kao profesorica klavira u Glazbenoj školi Josip Hatze. Suradnica je njemačkog gudačkog kvarteta 'Pegasos', a od 2013. stalna je suradnica ljetne međunarodne glazbene škole 'Le Altre Note'u Italiji, gdje je radila kao profesorica komorne glazbe i redovito nastupala na istoimenom međunarodnom festivalu komorne glazbe s poznatima svjetskim glazbenicima. Zadnje četiri godine živi i radi u Stuttgartu.

FOTOGALERIJA:

05.03.2018.

Foto: Hrvatiizvanrh.hr

MALI HRVATI IZ CHICAGA, MILWAUKEEJA I CLEVELANDA Učili hrvatski jezik i kulturu

24.03.2018.

U organizaciji hrvatskih institucija u domovini i SAD. Više>

Foto: Manedj/Wikipedia

ROBERT SKENDEROVIĆ: Veliko je čudo da su Hrvati u Vojvodini opstali i očuvali identitet

21.03.2018.

Svjetlost dana ugledala je knjiga 'Povijest podunavskih Hrvata (Bunjevaca i Šokaca) od doseljavanja do propasti Austro-Ugarske Monarhije' Više>

Foto: Snježana Radoš

PREDSTAVLJENA KNJIGA 'Priče iz zaboravljenoga kraja' Aleksandre Ščukanec

21.03.2018.

U knjizi autorica podastire sociolingvističku sliku, dobivenu analizom jezičnih biografija ispitanika, uklopljenu u širi povijesno-geografski kontekst. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Obnova u Grazu

FOTO: Hrvatska noć u Ditzingenu

FOTO: TSV Eltingen - Croatia bietigheim 0:2

FOTO: Croatia Bietigheim - Germania 2:1

FOTO: Nin

FOTO: Predsjednica u Argentini

FOTO: Rimac Concept 2

FOTO: Korizmena duhovna obnova za mlade u Stuttgartu

FOTO: Ivana Štimac u Cro-Cafeu

FOTO: Snježne skulpture u Osijeku