NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

23.06.2018
tekst
tekst

Kultura

FOTO, VIDEO Mozart i Matoš 'posjetili' Cro-Café u Stuttgartu

Foto: Ivan Bošnjak

Gostovanje Ivane Štimac.

Foto: Ivan Bošnjak

Autor: I.B.

Cro-Café hrvatske katoličke zajednice Stuttgart-Feuerbach je u nedjelju 4. ožujka 2018. upriličio literarno-glazbeni recital 'Mozart i Matoš'.

Pijanistica Ivana Štimac predstavila se klavirskim recitalom: W. A. Mozart 1. stavak sonate i F. Livadić Notturno. Pastoralni ref. Ivan Bošnjak je prigodom 145. rođendana A. G. Matoša rekao par riječi o tom velikanu hrvatske književnosti. Matoševe poetske bisere interpretirali su: dipl. teol. Ivančica Krpan i fra Frane Milanović. Gospu Mariju je otpjevao I. Bošnjak.

Nakana druženja, već šestu godinu u nizu, je njegovanje zajedništva, pomaganje ljudima u nevolji i tu i tamo koji kulturni biser. Za uspješnu i besprijekornu organizaciju pobrinulo se pastoralno vijeće zajednice. U nedjelju je Cro-Café postao na trenutak bečka kavana: uz Mozartovu glazbu uživalo se u istoimenim kolačima i magičnim kuglicama.

Pijanistica Ivana Štimac, Kaštelanka, diplomirala je na Glazbenoj akademiji u Zagrebu 2003. g., a magistrirala 2009. na Fakultetu za glazbenu umjetnost u Skopju. Deset godina je radila kao profesorica klavira u Glazbenoj školi Josip Hatze. Suradnica je njemačkog gudačkog kvarteta 'Pegasos', a od 2013. stalna je suradnica ljetne međunarodne glazbene škole 'Le Altre Note'u Italiji, gdje je radila kao profesorica komorne glazbe i redovito nastupala na istoimenom međunarodnom festivalu komorne glazbe s poznatima svjetskim glazbenicima. Zadnje četiri godine živi i radi u Stuttgartu.

FOTOGALERIJA:

05.03.2018.

Plesom i pjesmom Lošinjani obilježili Svjetski Dan glazbe

SVJETSKI DAN GLAZBE Ovako su to obilježili Lošinjani

21.06.2018.

Lošinjani su prvi put proslavu 'Svjetskog Dana glazbe' održali 1993. godine. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Festival svjetlosti u Ninu

FOTO: Navijači u Nižnji Novgorodu

FOTO: 130 godina turizma u Crikvenici

FOTO: Disko na otvorenom u Crikvenici

FOTO: Na Palade

FOTO: Navijači na tribinama

FOTO: Pripreme za Hrvatska-Nigerija

FOTO: NK Croatia Bietigheim –SV Wachbach 2-4

FOTO: 'Mali Lurd' u Dalmaciji

FOTO: KSD Hajduk Nürnberg - DJK Oberasbach 3:0