NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

19.08.2018
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

SVI U NJEMAČKOJ MORAT ĆE MIJENJATI STARE VOZAČKE Krajnji rok 2033., evo preporuke kad da je zamijenite da izbjegnete gužve

Jedinstvene europske vozačke su oblika bankovne kartice.

Br. pregleda: 2958

Autor: CroExpress

Sve stare vozačke dozvole u Njemačkoj morat će biti zamijenjene novima najkasnije do 2033. godine. Jedinstvene europske vozačke su oblika bankovne kartice.

TZ podsjeća da je 2013. na snagu stupila europska direktiva koja kaže da su sve vozačke dozvole ograničene na 15 godina valjanosti. Odbor za transport njemačkog Bundesrata iznio je stoga prijedlog do kada zamijeniti stare vozačke. 

Za sve one izdane prije 1. siječnja 1999., predlaže se da se zamijene do sljedećih datuma, ovisno o godini rođenja vozača:

Clipboard01

Za sve one koje su izdane nakon 1. siječnja 1999., predlaže se da se gleda godina njihova izdavanja:

2

Iako je Odbor za transport želio ove rokove ozakoniti, u Bundestagu to nije prošlo. Stoga 2033. godina ostaje kao posljednji datum za zamjenu svih vozačkih dozvola, a ovdje je riječ tek o preporuci. Ove preporuke korisne su kako bi se izbjegle gužve u slučaju da prije samog isteka roka svi krenu u zamjenu vozačkih.

Za zamjenu vozačke plaća se zakonom određena taksa, a obrada traje 4-6 tjedana.Novost u zakonu je i da se s vozačkom dozvolom B kategorije više neće moći voziti vozila teža od 3,5 tone.

14.02.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom

FOTO: Navijači prije utakmice

FOTO: Navijači u Moskvi

FOTO: Turnir Slavko Bagarić u Nürnbergu

FOTO: Brijuni

FOTO: Slavlje u iseljeništvu

FOTO: Slavlje za pamćenje