NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

26.05.2018
tekst
tekst

Poslovne vijesti

HRVATSKA TURISTIČKA PONUDA Predstavljena u južnokorejskom PyeongChangu

Staničić s bob reprezentacijom (foto: HTZ)

Iz Koreje u 2017. godini ostvareno je 444.000 dolazaka i 534.000 noćenja.

Staničić s bob reprezentacijom (foto: HTZ)

Foto: HTZ

Autor: CroExpress

Hrvatska turistička zajednica je, u suradnji sa Slovenskom turističkom organizacijom, u sklopu XXIII. Zimskih olimpijskih igara u južnokorejskom gradu PyeongChang održala poslovnu radionicu i prezentaciju hrvatske i slovenske turističke ponude pred 40 partnera iz Južne Koreje. Na radionici održanoj u Olimpijskom selu je sudjelovao i direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić koji je naglasio važnost korejskog tržišta za hrvatski turizam. 

'Uspostavom većeg broja zračnih linija očekujemo značajni rast turističkog prometa s dalekih tržišta kao što su Južna Koreja, Kina, Japan, itd. U 2018. godini očekujemo daljnji rast dolazaka gostiju iz Južne Koreje koji u Hrvatskoj posebno cijene prirodne ljepote, kulturne i povijesne znamenitosti, gastronomiju i aktivni odmor. Na tom tržištu pojačat ćemo promotivnu prisutnost s obzirom da je riječ o gostima koji nas posjećuju u velikom postotku izvan ljetnih mjeseci i na taj način stimuliraju aktivno poslovanje dionika u turizmu tijekom dužeg razdoblja u godini', izjavio je direktor Staničić, najavivši skorašnje otvaranje ureda Hrvatske turističke zajednice u Seulu. 

Od domaćih subjekata na prezentaciji u Južnoj Koreji sudjelovale su turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, Kvarnera i grada Zagreba, kao i Croatia Airlines, Atlas, Uniline i drugi. Da je Hrvatska popularna destinacija na korejskom tržištu potvrđuje iznimno velik interes iskazan od strane korejskih partnera i putničkih agencija kao što su Any Travel, Expedia Korea, Hana Business, Shoestring Travel, Viagem Tour, Yana Trip i drugi, a radionica je privukla i predstavnike vodećih korejskih medija specijaliziranih za turizam i putovanja.

Prezentaciji hrvatske turističke ponude u Slovenskoj kući u Olimpijskom selu u PyeongChangu uveličali su članovi hrvatske bob reprezentacije četverosjeda: pilot Dražen Silić iz Pule, Benedikt Nikpalj iz Zadra, Antonijo Zelić iz Drniša te Mate Mezulić, kao i otpravnik poslova RH u Koreji Hrvoje Cvitanović te počasni konzul RH u Koreji In-Mo Yang. Okupljene je ispred Slovenije pozdravila Simona Leskovar, Veleposlanica Slovenije u Japanu koja pokriva i Republiku Koreju.

Podsjećamo, s tržišta Koreje u 2017. godini ostvareno je 444.000 dolazaka i 534.000 noćenja što u odnosu na 2016. godinu predstavlja poraste od 20 posto u dolascima i 16 posto u noćenjima. Destinacije u kojima su korejski turisti ostvarili najviše noćenja su Zagreb, Dubrovnik, Split, Zadar i Plitvička Jezera. Hrvatska i Slovenija na dalekim tržištima sada se već tradicionalno predstavljaju kroz zajedničke nastupe jer se tako ostvaruje veća promotivna vidljivost, posebice među turistima iz Kine, Južne Koreje i Japana koji Europu doživljavaju kao jedinstvenu destinaciju.

14.02.2018.

HRVATI MÜNCHENA, POZVANI STE! Na Wittelsbacherplatz od petka do nedjelje velika promocija domaćih hrvatskih vina i delicija

16.05.2018.

Njemačka za hrvatski turistički sektor predstavlja najvažnije emitivno tržište. Više>

Foto: HTZ

HRVATSKA SE PREDSTAVLJA KINEZIMA 'Ovdje smo prepoznati kao top turistička destinacija'

16.05.2018.

Hrvatska ponuda predstavlja se u sklopu velikog štanda European Travel Commisiona. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Hodočašće u Lurd

FOTO: Kanadsko hrvatski folklorni festival

FOTO: Croatia Bietigheim - Perouse 6:0

FOTO: FSV 08 Bissingen - NK Croatia Bietigheim 3:4

FOTO: 60 godina HKM Stuttgart

FOTO: Prva pričest u HKM Beč

FOTO: 60. godišnjica HKM Stuttgart

FOTO: Etno festival u Vukovaru

FOTO: NK Croatia Bietigheim-SKV Rutesheim 6:1

FOTO: Prva pričest u HKM Stuttgart