NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

19.02.2018
tekst
tekst

Hrvati iz Sjeverne Amerike

SPOMENIK ŽRTVAMA KOMUNIZMA Hrvati u kanadskom Windsoru prikupili još 11.000 dolara

Foto: Ivan Grbešić Facebook

Ukupni iznos doprinosa iz hrvatske zajednice bit će prijavljen nakon završetka svake kampanje.

Foto: Ivan Grbešić Facebook

Autor: CroExpress

Nekoliko stotina župljana prisustvovalo je u nedjelju, 10. veljače, u crkvi sv. Franje Asiškoga u kanadskom Windsoru predstavljanju doprinosa od $11,000 za spomenik žrtvama komunizma. Uz to, svetom misom obilježena je 58. obljetnica smrti blaženog kardinala Alojzije Stepinca kojeg su komunističke vlasti osudile na 16 godina zatvora.

- Velika hvala Hrvatskoj zakladi Windsora koja je povela akciju, kao i svim župljanima koji su podržali ovu akciju, fra. Ljubi Lebi, Kardinal A Stepinac Kolo i Tamburici, Društvu kršćanskih žena, Kolumbusovim vitezovima i nogometnom klubu Windsor Croatia – poručio je putem Facebooka Ivan Grbešić, predsjednik Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan Hrvatske.

- Ovaj doprinos je doveo kampanju uprave TTL-a prikupljanja sredstava jedan korak bliže završetku. Spomenik žrtvama komunizma služit će kao javni podsjetnik na milijune žrtava komunizma (uključujući i naše Hrvate i Hrvatice) i donijet će patnju tih žrtava u svijest javnosti. Izgradnja spomenika u Ottawi će početi 2018., a zakazan je završetak krajem 2018. ili početkom 2019. godine – naveo je Grbešić.

Druge hrvatske zajednice diljem Kanade trenutno su u različitim fazama u kampanjama prikupljanja sredstava. Ukupni iznos doprinosa iz hrvatske zajednice bit će prijavljen nakon završetka svake kampanje.

>>> HRVATSKE KATOLIČKE ŽUPE KANADE DONIRALE 40.000 DOLARA Za spomenik žrtvama komunizma, Glasnović poručio: 'Hvala svim patriotima'

13.02.2018.

NEOČEKIVANI PUTEVI Znate li zašto su Hrvati 1920-ih godina iz SAD-a krenuli u Sibir?

29.01.2018.

Hrvati u Americi traže područja koja bi im osigurala bolje ekonomske i općenito, životne izglede. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Stepinčevo i duhovna obnova u Stuttgartu

FOTO: Stepinčevo u Münchenu

FOTO: Hrvoje Jurić u Stuttgartu

FOTO: Sljeme pod snijegom

FOTO: Kuća

FOTO: KUD Stuttgart na Sajmu turizma

FOTO: Lidija Jahr Weis izložba

FOTO: Nova godina

FOTO: Božić u iseljeništvu

FOTO: Božić u Zagrebu