NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

19.02.2018
tekst
tekst

Hrvatska

'VUČIĆ SE U GLINI TREBAO ISPRIČATI I SRBIMA I ZA SVE ZLOČINE' Miro Bulj podržao prosvjed

Foto: Hina/Damir Senčar

Poručio je kako je Vučić trebao donijeti arhive o poginulim hrvatskim braniteljima.

Foto: Hina/Damir Senčar

Autor: Hina/CroExpress

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj izrazio je u ponedjeljak nezadovoljstvo što je udovicama hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, braniteljima i članovima HVIDRA-e zabranjen prosvjed protiv dolaska srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića na Trgu sv. Marka istaknuvši kako bi Vučić trebao otići u Glinu ispričati se ljudima srpske nacionalnosti koje je pozivao na ostvarenje Velike Srbije, kao i za sve zločine koje je napravio.

Bulj, koji je nazočio prosvjedu protiv Vučićeva dolaska, Hini je rekao da je prijavljen legalan prosvjed onih čiji su sinovi, očevi i muževi dali svoje živote za Hrvatsku, a politika ‘na čelu s HDZ-om i SDSS-om im je zabranila imati legalan i legitiman prosvjed’.

Poručivši kako u Hrvatsku dolazi ‘četnik Vučić’ rekao je da ne razumije zbog čega srbijanski predsjednik dolazi i zašto su ga predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović i naša diplomacija zvali.

‘Taj čovjek (Vučić) i srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin ne žele se ispričati. Vučić bi trebao otići u Glinu ispričati se najprije ljudima srpske nacionalnosti koje je pozivao na ostvarenje Velike Srbije, kao i za sve zločine koje je napravio’, kazao je Bulj.

Poručio je kako je Vučić trebao donijeti arhive o poginulim hrvatskim braniteljima te doći s ‘uplaćenom ratnom odštetom’. Pritom je zahvalio tisućima hrvatskih branitelja srpske nacionalnosti koji su branili Hrvatsku ‘od četnika Vučića i Vojislava Šešelja’. ‘Ako vidim Vučića u Hrvatskom saboru, ja ću mu tu poruku i poslati’, kazao je.

Bulj drži da je manji problem ‘četnik Vučić’ od hrvatske politike koja nema nikakvu vanjskopolitičku poziciju. ‘Ovo je samo igrokaz koji vrijeđa obitelji poginulih branitelja, kojima je zabranjen legalno prijavljen prosvjed na Trgu sv. Marka’, istaknuo je.

Nezadovoljstvo zabranom prosvjeda na Markovu trgu izrazio je na Kamenitim vratima i jedan od organizatora Miroslav Tapić, rekavši kako je policija odobrila prosvjed. Poručio je da su se okupili ‘s dobrim namjerama kako bi doznali istinu’.

12.02.2018.

Foto: Hina

KRSTIČEVIĆ U MÜNCHENU 'Hrvatska sustavno povećava izdvajanja za vojsku'

17.02.2018.

NATO želi da države članice za obranu troše dva posto BDP-a. Više>

Foto: Hina/Daniel Kasap

UNATOČ NEGATIVNIM ISKUSTVIMA SA SRBIJANSKIM VODSTVIMA Obitelji nestalih branitelja sastat će se s Vučićem

16.02.2018.

Ponovno će zatražiti konkretne informacije o nestalim osobama, koje se nalaze u različitim arhivima u Srbiji. Više>

Youtube snimka zaslona

DOBRE VIJESTI ZA OBITELJ KOJA JE RASPLAKALA HRVATSKU Općina i dobri ljudi izgradit će im kuću

15.02.2018.

Do sada su obavljeni razgovori s investitorima koji će graditi kuću, a općina Poličnik će dati građevinsko zemljište. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Stepinčevo i duhovna obnova u Stuttgartu

FOTO: Stepinčevo u Münchenu

FOTO: Hrvoje Jurić u Stuttgartu

FOTO: Sljeme pod snijegom

FOTO: Kuća

FOTO: KUD Stuttgart na Sajmu turizma

FOTO: Lidija Jahr Weis izložba

FOTO: Nova godina

FOTO: Božić u iseljeništvu

FOTO: Božić u Zagrebu