NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

27.04.2018
tekst
tekst

Hrvatska

'VUČIĆ SE U GLINI TREBAO ISPRIČATI I SRBIMA I ZA SVE ZLOČINE' Miro Bulj podržao prosvjed

Foto: Hina/Damir Senčar

Poručio je kako je Vučić trebao donijeti arhive o poginulim hrvatskim braniteljima.

Foto: Hina/Damir Senčar

Autor: Hina/CroExpress

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj izrazio je u ponedjeljak nezadovoljstvo što je udovicama hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, braniteljima i članovima HVIDRA-e zabranjen prosvjed protiv dolaska srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića na Trgu sv. Marka istaknuvši kako bi Vučić trebao otići u Glinu ispričati se ljudima srpske nacionalnosti koje je pozivao na ostvarenje Velike Srbije, kao i za sve zločine koje je napravio.

Bulj, koji je nazočio prosvjedu protiv Vučićeva dolaska, Hini je rekao da je prijavljen legalan prosvjed onih čiji su sinovi, očevi i muževi dali svoje živote za Hrvatsku, a politika ‘na čelu s HDZ-om i SDSS-om im je zabranila imati legalan i legitiman prosvjed’.

Poručivši kako u Hrvatsku dolazi ‘četnik Vučić’ rekao je da ne razumije zbog čega srbijanski predsjednik dolazi i zašto su ga predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović i naša diplomacija zvali.

‘Taj čovjek (Vučić) i srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin ne žele se ispričati. Vučić bi trebao otići u Glinu ispričati se najprije ljudima srpske nacionalnosti koje je pozivao na ostvarenje Velike Srbije, kao i za sve zločine koje je napravio’, kazao je Bulj.

Poručio je kako je Vučić trebao donijeti arhive o poginulim hrvatskim braniteljima te doći s ‘uplaćenom ratnom odštetom’. Pritom je zahvalio tisućima hrvatskih branitelja srpske nacionalnosti koji su branili Hrvatsku ‘od četnika Vučića i Vojislava Šešelja’. ‘Ako vidim Vučića u Hrvatskom saboru, ja ću mu tu poruku i poslati’, kazao je.

Bulj drži da je manji problem ‘četnik Vučić’ od hrvatske politike koja nema nikakvu vanjskopolitičku poziciju. ‘Ovo je samo igrokaz koji vrijeđa obitelji poginulih branitelja, kojima je zabranjen legalno prijavljen prosvjed na Trgu sv. Marka’, istaknuo je.

Nezadovoljstvo zabranom prosvjeda na Markovu trgu izrazio je na Kamenitim vratima i jedan od organizatora Miroslav Tapić, rekavši kako je policija odobrila prosvjed. Poručio je da su se okupili ‘s dobrim namjerama kako bi doznali istinu’.

12.02.2018.

Foto: Hina

DONESEN NACIONALNI PROGRAM REFORMI Evo kako vladajući planiraju poboljšati standard života u Hrvatskoj

26.04.2018.

Smatraju da je sada pravi trenutak za provođenje strukturnih reformi. Više>

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

ŠVEĐANIN U PAKLU HRVATSKOG KRIVOSUĐA Već 14 godina bori se da dobije kuću na koju je potrošio 140.000 eura

25.04.2018.

Umjesto da uživa na hrvatskoj obali, Šveđanin je završio na sudu. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: 25. obljetnica FA Hrvatska Zora Melbourne

FOTO: Löchgau – Croatia Bietigheim 1:4

FOTO: Prvopričesničko misno slavlje u Kehlu

FOTO: Kotorvaroška večer

FOTO: Croatia Bietigheim - Höfingen

FOTO: Croatia Bietigheim - FC Marbach

FOTO: Medulin

FOTO: Došlo je proljeće

FOTO: Dani UHPA-e

FOTO: Croatia Bietigheim - Marbach 2:0