NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

23.04.2018
tekst
tekst

Poslovne vijesti

22 HRVATSKE TVRTKE PREDSTAVILE SE U RUSIJI Pred više od 60.000 posjetitelja

Foto: HGK

HGK će i nakon završetka Sajma hrvatskim tvrtkama pružati logističku podršku.

Foto: HGK

Autor: CroExpress

Na 25. Međunarodnom sajmu hrane, pića i sirovina za njihovu proizvodnju – Prodexpo 2018., koji se održavao od 5. do 9. veljače u Rusiji, svoje proizvode na izložbenom prostoru Hrvatske gospodarske komore predstavile su 22 hrvatske tvrtke.

Sajam je posjetilo više od 60 000 posjetitelja iz svih regija Ruske Federacije te iz 95 zemalja svijeta. Osim mnogobrojnim posjetiteljima, hrvatske su se tvrtke predstavile i izlagačima, kojih je na Sajmu bilo više od 2300 iz 63 zemlje.

'HGK će i nakon završetka Sajma hrvatskim tvrtkama pružati logističku podršku i nastaviti ih umrežavati sa potencijalnim parterima koji su nastupili na Prodexpu', istaknuo je direktor Predstavništva HGK u Ruskoj Federaciji Jakov Despot te je dodao da HGK kontinuirano hrvatskim tvrtkama na tržištu Ruske Federacije osigurava izravne kontakte s ruskim partnerima radi plasmana proizvoda hrvatske prehrambene industrije na ovom velikom tržištu.

Inače, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, robna razmjena RH s Ruskom Federacijom za prvih deset mjeseci 2017. iznosila je 359 milijuna eura, što je porast od 9,3 % u odnosu na isto razdoblje 2016. U istom je razdoblju izvoz rastao 5% i iznosio je 136 milijuna eura dok je uvoz porastao za 12% i iznosio je 223 milijuna eura.

Udjel poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u ukupnom izvozu u Rusku Federaciju za prvih 9 mjeseci 2017. bio je16 posto izvoza u Rusku Federaciju te smo izvezli proizvode u vrijednosti od 21 milijuna eura. Najviše izvozimo soju u zrnu, preparate za umake i pripremljene umake te juhe, uključujući i mesne i pripravke za njih.

U Moskvi su se predstavile tvrtke: Podravka, Vindija, Kraš, Marinada, Kandit, Kutjevo, Maraska, Dalmacijavino, Kraljevski vinogradi, Dvorac Belaj, Mlinar, Zvečevo, Badel, Belje, Badel 1862, Nimco, Conex trade, Zigante tartufi, Anamarija Kava, Mataš, New Bakery i Rajska ptica.

Prezentaciju hrvatskih tvrtki i njihovih proizvoda na najvećem specijaliziranom sajmu hrane i pića u Ruskoj Federaciji koje se prostire na više od 100.000 m2 osiguralo je Predstavništvo HGK u Ruskoj Federaciji, uz podršku Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK te Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji.

12.02.2018.

Foto: TZ Crikvenica

ODRŽAN 'BUY CROATIA' Kvarner je regija s najdužom tradicijom u zdravstvenom turizmu

22.04.2018.

Crikvenica je proglašena najboljom destinacijom zdravlja u 2017. godini. Više>

Foto: Adriatic Development Group

BISTE LI VOLJELI OVDJE ŽIVJETI? Prodaju se stanovi na predivnom šetalištu u Opatiji

19.04.2018.

Zora Residence višestambeni je objekt koji se sastoji od 4 nadzemne i 2 podzemne etaže. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Löchgau – Croatia Bietigheim 1:4

FOTO: Prvopričesničko misno slavlje u Kehlu

FOTO: Kotorvaroška večer

FOTO: Croatia Bietigheim - Höfingen

FOTO: Croatia Bietigheim - FC Marbach

FOTO: Medulin

FOTO: Došlo je proljeće

FOTO: Dani UHPA-e

FOTO: Croatia Bietigheim - Marbach 2:0

FOTO: Prosvjed protiv Istanbulske konvencije