NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

19.02.2018
tekst
tekst

Poslovne vijesti

22 HRVATSKE TVRTKE PREDSTAVILE SE U RUSIJI Pred više od 60.000 posjetitelja

Foto: HGK

HGK će i nakon završetka Sajma hrvatskim tvrtkama pružati logističku podršku.

Foto: HGK

Autor: CroExpress

Na 25. Međunarodnom sajmu hrane, pića i sirovina za njihovu proizvodnju – Prodexpo 2018., koji se održavao od 5. do 9. veljače u Rusiji, svoje proizvode na izložbenom prostoru Hrvatske gospodarske komore predstavile su 22 hrvatske tvrtke.

Sajam je posjetilo više od 60 000 posjetitelja iz svih regija Ruske Federacije te iz 95 zemalja svijeta. Osim mnogobrojnim posjetiteljima, hrvatske su se tvrtke predstavile i izlagačima, kojih je na Sajmu bilo više od 2300 iz 63 zemlje.

'HGK će i nakon završetka Sajma hrvatskim tvrtkama pružati logističku podršku i nastaviti ih umrežavati sa potencijalnim parterima koji su nastupili na Prodexpu', istaknuo je direktor Predstavništva HGK u Ruskoj Federaciji Jakov Despot te je dodao da HGK kontinuirano hrvatskim tvrtkama na tržištu Ruske Federacije osigurava izravne kontakte s ruskim partnerima radi plasmana proizvoda hrvatske prehrambene industrije na ovom velikom tržištu.

Inače, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, robna razmjena RH s Ruskom Federacijom za prvih deset mjeseci 2017. iznosila je 359 milijuna eura, što je porast od 9,3 % u odnosu na isto razdoblje 2016. U istom je razdoblju izvoz rastao 5% i iznosio je 136 milijuna eura dok je uvoz porastao za 12% i iznosio je 223 milijuna eura.

Udjel poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u ukupnom izvozu u Rusku Federaciju za prvih 9 mjeseci 2017. bio je16 posto izvoza u Rusku Federaciju te smo izvezli proizvode u vrijednosti od 21 milijuna eura. Najviše izvozimo soju u zrnu, preparate za umake i pripremljene umake te juhe, uključujući i mesne i pripravke za njih.

U Moskvi su se predstavile tvrtke: Podravka, Vindija, Kraš, Marinada, Kandit, Kutjevo, Maraska, Dalmacijavino, Kraljevski vinogradi, Dvorac Belaj, Mlinar, Zvečevo, Badel, Belje, Badel 1862, Nimco, Conex trade, Zigante tartufi, Anamarija Kava, Mataš, New Bakery i Rajska ptica.

Prezentaciju hrvatskih tvrtki i njihovih proizvoda na najvećem specijaliziranom sajmu hrane i pića u Ruskoj Federaciji koje se prostire na više od 100.000 m2 osiguralo je Predstavništvo HGK u Ruskoj Federaciji, uz podršku Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK te Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji.

12.02.2018.

Staničić s bob reprezentacijom (foto: HTZ)

HRVATSKA TURISTIČKA PONUDA Predstavljena u južnokorejskom PyeongChangu

14.02.2018.

Iz Koreje u 2017. godini ostvareno je 444.000 dolazaka i 534.000 noćenja. Više>

Foto: HTZ

HRVATSKA JAČA IMIDŽ NA SJEVERU NJEMAČKE Predstavljena na sajmu u Hamburgu

12.02.2018.

Hamburg broji gotovo dva milijuna stanovnika i drugi je grad po veličini u Njemačkoj. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Stepinčevo i duhovna obnova u Stuttgartu

FOTO: Stepinčevo u Münchenu

FOTO: Hrvoje Jurić u Stuttgartu

FOTO: Sljeme pod snijegom

FOTO: Kuća

FOTO: KUD Stuttgart na Sajmu turizma

FOTO: Lidija Jahr Weis izložba

FOTO: Nova godina

FOTO: Božić u iseljeništvu

FOTO: Božić u Zagrebu