NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

17.11.2018
tekst
tekst

Hrvatska

'VUČIĆA ĆE DOČEKATI USTAŠE NA TRGOVIMA' Čelnici države osudili novu glupu izjavu srbijanskog ministra

Foto: Hina/Mladen Volarić

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković rekao je kako u Hrvatskoj nigdje ne vidi ustaše.

Br. pregleda: 1116

Foto: Hina/Mladen Volarić

Autor: Hina/CroExpress

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković ocijenio je u četvrtak da je izjava srpskog ministra obrane Aleksandra Vulina koji je rekao da ustaštvo i ustaše nikada nisu izašle iz politike i javnog života Hrvatske i da očekuje da će predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Zagrebu dočekati ustaše na trgovima i pokušati doći do njega - veoma destruktivan signal koji može pokvariti sve napore koji su dosad učinjeni da bi do tog susreta uopće došlo.

‘To je izjava koja svakako ne doprinosi pozitivnom ozračju koje bi trebalo biti vezano uz posjet predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. To su signali koji su vrlo destruktivni i koji mogu pokvariti sve napore koji su dosad učinjeni da bi do tog susreta uopće došlo i da bi on dao određeni pozitivan rezultat. Tako da je to posao koji bi sam predsjednik Srbije odraditi jer je njegov blizak suradnik, dakle, morao bi reći svojim suradnicima da paze što govore’, komentirao je Jandroković novinarima nakon sjednice Vlade.

Istog je stava i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić koji također smatra da bi se predsjednik Srbije morao očitovati o izjavama svojih ministara, i Vulina i srpskog ministra vanjskih poslova Ivica Dačića.

Vulinovu izjavu po kojoj će Vučića u Hrvatskoj dočekati hrpa ustaša na trgovima, komentirao je novinarima i ministar uprave Lovro Kuščević.

‘Bože sačuvaj, u Hrvatskoj ne postoje ustaše, ne postoje partizani, postoje samo hrvatski domoljubi, hrvatski građani i sasvim sigurno je zajamčena sigurnost svakom stranom državljaninu koji posjeti Hrvatsku’, rekao je Kuščević.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković rekao je kako u Hrvatskoj nigdje ne vidi ustaše, te da pretjerivanjem smatra izjave srbijanskog ministra Vulina.

‘Mislim da ne treba slati takve poruke, to naprosto nije tako, ja u Hrvatskoj ne vidim nigdje ustaše, i mislim da, što se toga tiče, da je to stvarno pretjerivanje’, rekao je pred Banskim dvorima Bošnjaković novinarima.

Za teme razgovora između hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića za njegova službenog posjeta Zagrebu, Bošnjaković je uputio novinare da se za tu informaciju obrate Uredu hrvatske predsjednice.

‘Koje će teme neposredno biti između predsjednice Grabar-Kitarović i predsjednika Vučića, to naravno precizno zna Ured predsjednice i to ćete dobiti informaciju tamo’, rekao je ministar pravosuđa.

Kako su prenijeli srbijanski mediji, ministar obrane Vulin u četvrtak je novinarima rekao da ‘Aleksandar Vučić ide u Hrvatsku da bi se borio za položaj Srba u toj državi i pokušao poboljšati odnose dvije zemlje, a bit će, nažalost, dočekan s ustašama i pričama o ratnoj šteti’.

‘Rekao sam Vučiću da ne treba ići u Hrvatsku u ovoj atmosferi i na način na koji ga dočekuju. Ne vjerujem u iskrenost Hrvatske i želju da se poprave naši odnosi’, rekao je.

09.02.2018.

FOTO: Pixabay

NAJSTRAŠNIJI ZLOČIN Na Ovčari i u Domovinskom ratu

16.11.2018.

Riječ je o ubojstvu Ružice Markobašić koja je bila u šestom mjesecu trudnoće. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Holywin u Stuttgartu

FOTO: Čuvari hrvatske baštine, Filderstadt

FOTO: Promatranje ptica u Ninu

FOTO: Festival ‘Lošinjskim jedrima oko svijeta’

FOTO: Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta u HKM Stuttgart

FOTO: Predsjednica u SAD-u

FOTO: Adventure Racing Croatia 2018

FOTO: Romantična večer u Ninu

FOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih