NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

21.10.2018
tekst
tekst

Hrvatska

'VUČIĆ BI SE TREBAO ISPRIČATI On je vješt i tvrd pregovarač i lukav poilitičar, ne treba ga podcjenjivati'

Foto: Hina

Umirovljeni general Pavao Miljavac.

Foto: Hina

Autor: Hina/CroExpress

Umirovljeni general i bivši ministar obrane Pavao Miljavac, koji je u subotu ponovno izabran za predsjednika Hrvatskoga generalskog zbora (HGZ), ocijenio je da bi se srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić trebao ispričati zbog svoje uloge u agresiji na Hrvatsku te da njemu u ovom trenutku posjet Zagrebu treba puno više nego nama.

Odgovarajući na novinarska pitanja o posjetu predsjednika Srbije Hrvatskoj, Miljavac je rekao da su na taj posjet reagirali i Zapadna Europa i SAD koji sad žele izvući Srbiju iz zagrljaja ‘istočnog susjeda’.

‘Koliko će oni u tome uspjeti, o tom potom’, naglasio je Miljavac dodavši da su tradicionalne veze Srbije i Rusije te da je ruski interes ostati u tom prostoru.

Istaknuo je da se razgovarati mora, te da ‘svi znamo što je Vučić govorio, gdje je bio, u kakvoj ulozi i koga je predstavljao i što je govorio’.

‘Minimum bi bio da barem kaže: O.K., bio sam u krivu’, naglasio je Miljavac i dodao kako je to ‘to njegova odluka te ako se ispriča, sigurno će sasvim biti druga priča’.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je srbijanskog kolegu Aleksandra Vučića u posjet Hrvatskoj sredinom veljače.

Ocijenio je da je Aleksandar Vučić ‘vješt i tvrd pregovarač i lukav u politici’ te da ga ne treba ga podcjenjivati.

Na upit novinara ‘frustrira li ga možda da je došlo do rascjepa između Banskih dvora i Ureda predsjednice oko tog posjeta’, Miljavac je odgovorio da je možda sve bilo prebrzo i da nije bilo dobro iskoordinirano.

‘Mislim da bi za uspjeh ove zemlje, s obzirom na povijest koju smo imali i platili ovu slobodu teškim žrtvama i razaranjima, bilo dobro da se što više iskonzultiraju i zauzmu stavove te da ne ispadne da nije stvar koordinirana’, naglasio je Miljavac.

Umirovljeni general i bivši ministar obrane Pavao Miljavac je na izbornoj skupštini HGZ-a, koji okuplja umirovljene generale i admirale, ponovno izabran za predsjednika, na mandat od četiri godine.

04.02.2018.

FOTO: HINA

ROSSANDA: NOVI PLAN RESTRUKTURIRANJA ULJANIKA Danas će biti predan Ministarstvu gospodarstva

19.10.2018.

Predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rossanda izjavio je u petak da će novi plan restrukturiranja Brodogradilišta Uljanik biti predano u Ministarstvu gospodarstva. Više>

FOTO: Youtube

(VIDEO) OČARAVAJUĆI VIDEO LONJSKOG POLJA Kao predah na kraju radnog tjedna

19.10.2018.

Odmorite uz čudesne prizore Lonjskog polja i živopisne prirode. Više>

Foto: Hina

'GUBITAK VEĆI NEGO BRODOGRADILIŠTA, A ISPLATILI SU SI BONUSE' Zastupnik traži opoziv guvernera Vujčića

18.10.2018.

Zatražio je i da se guvernera pozove na saslušanje u Sabor. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Promatranje ptica u Ninu

FOTO: Festival ‘Lošinjskim jedrima oko svijeta’

FOTO: Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta u HKM Stuttgart

FOTO: Predsjednica u SAD-u

FOTO: Adventure Racing Croatia 2018

FOTO: Romantična večer u Ninu

FOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom