NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

17.11.2018
tekst
tekst

Poslovne vijesti

DR. VLADIMIR BORIĆ Ovi mali estetski zahvati brišu godine i pridonose 'anti-age' efektu

Mr. sc. Vladimir Borić, dr. med., voditelj odjela estetske kirurgije Poliklinike Imed, otkriva koji to manji zahvati pridonose jednostavnom i prirodnom postizanju anti-age efekta.

Br. pregleda: 1161

Autor: CroExpress/PR

Nakon 40 – 45 godina života, događaju se promjene na licu žena i muškaraca. U četrdesetim godinama života postaju vidljive posljedice starenja kože i potkožnih tkiva na licu i vratu. Progresivno se pojavljuju bore, naglašavaju se prirodni nabori, smanjuje elastičnost, meka se tkiva spuštaju u odnosu na koštanu podlogu mijenjajući konturu lica. Osim prirodnih procesa u tkivima, na izgled utječu i vanjski faktori.

Smatra se da je kombinacija manjih operacija, poput tzv. mini liftinga zajedno s korekcijom kapaka i vrška nosa, vrlo jednostavan, prirodan i dobar način u postizanju anti-age efekta.Mali zahvati za veliko zadovoljstvo

Uznapredovali znakovi starenja mogu se otkloniti ili ublažiti jedino kirurškim zahvatom. Mini lifting lica, podizanje kapaka ili korekcija nosa mali su zahvati sa snažnim anti-age efektom. Za pomlađivanje lica kirurzi danas s velikim uspjehom i minimalnim 'ulogom' u oporavak koriste operacije kao što su face lifting, mini lifting za pojedine dijelove lica i korekcija kapaka (blefaroplastika). Kod nekih osoba najbolji se rezultat postiže kombinacijom manjih zahvata. U svakom slučaju, danas estetske operacije više nisu povezane s bolovima, nelagodnim ili dugačkim oporavkom, a rezultati su dugotrajni i prirodni.

Optimalni se rezultati postižu pravilnim slijedom donošenja odluke o prikladnoj terapiji. Taj se slijed sastoji od definiranja vlastitog problema, elemenata izgleda s kojim pojedinac nije zadovoljan i koji narušava zadovoljstvo i samopouzdanje te kvalitetne konzultacije s liječnikom kada se postavlja indikacija za tretman.

Korekcija nosa kao anti-age postupak


Korekcija nosa ili rinoplastika najčešći je estetski zahvat iz skupine preoblikovanja lica ili tijela. Koža i potkožna tkiva s godinama stanjuju nos, i to posebice vršak nosa, što pridonosi efektu starenja. Estetski kirurzi s iskustvom operacija cjelovitog pomlađivanja izgleda lica preporučuju u takvim slučajevima korekciju vrška nosa. Blaga modifikacija hrskavica i lagano podizanje vrška u znatnoj mjeri pridonose mlađem izgledu. Takve manje korekcije mogu se raditi samostalno ili u okviru face liftinga.

Postupak estetskih operacija


Estetske operacije u pravilu su ambulantnog tipa. Priprema i tijek operacije osmišljeni su tako da ne izlažu pacijente nelagodi ili nekim većim rizicima, a sama je operacija potpuno bezbolna uz primjenu odgovarajuće anestezije. Razumljiv je strah nekih osoba od operacije ili anestezije, no medicina je danas usavršena do te mjere da estetske operacije ne ugrožavaju zdravlje i blagostanje pacijenta u postoperativnom tijeku. Svakako je važno da pacijenti prilikom konzultacije s kirurgom, osim upoznavanja sa svim elementima operacije i oporavka, razgovaraju s liječnikom o osobnim strahovima ili nesigurnostima.Tijek oporavka

U većini operacija pomlađivanja oporavak je relativno kratak, do tjedan dana; nakon tog razdoblja moguć je povratak uobičajenim društvenim i poslovnim aktivnostima. Primjerice, nakon korekcije kapaka (blefaroplastike) pacijenti mogu, najčešće uz naočale, sunčane ili dioptrijske, normalno životno funkcionirati već odmah nakon zahvata. Kada je riječ o face liftingu, povoji se skidaju 3. ili 4. postoperativni dan, a tamponi i kalup nakon rinoplastike 2. ili 3. dan nakon zahvata.

Poliklinika Imed, Selska 90a, Zagreb, vrši sljedeće zahvate: Operacija lica - Estetska operacija kapaka, Estetska operacija nosa, Facelifting, Lifting čela, Podizanje obrva, Operacije tijela - Povećanje grudi, Smanjivanje grudi, Podizanje grudi, Korekcija trbušne stijenke, Liposukcija, Korekcija ožiljaka, Uklanjanje kožnih izraslina.Za sve dodatne informacije slobodno kontaktirajte:

Poliklinika IMED

Selska cesta 90A
Zagreb 10000, Hrvatska
Tel. +385 (0)1 366 8936
Fax. +385 (0)1 366 8934
info@imed.hr

Radno vrijeme:
ponedjeljak - petak: 8:00 - 21:00 sati
subotom: po dogovoru


01.02.2018.

Foto: TZG Mali Lošinj

JEDNOSTAVNO NAJBOLJI Lošinjski festival dobitnik tradicionalne nagrade 'Simply the best'

16.11.2018.

Više od 27 tisuća posjetitelja imalo je prilike sudjelovati u brojnim sportskim, kulturnim, zabavnim i edukativnim događanjima. Više>

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

VJEČNO PITANJE Biste li radije živjeli u kući ili stanu?

14.11.2018.

Srce i želja vuče ka životu u kući, a razum i prilike odlučuju u korist stana. Više>

Foto: PR

PRODAJETE ILI KUPUJETE NEKRETNINU? Obratite nam se, spremni smo pronaći pravi izbor za Vas!

13.11.2018.

Dođite i posjetite nas u našem uredu u Šibeniku. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Holywin u Stuttgartu

FOTO: Čuvari hrvatske baštine, Filderstadt

FOTO: Promatranje ptica u Ninu

FOTO: Festival ‘Lošinjskim jedrima oko svijeta’

FOTO: Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta u HKM Stuttgart

FOTO: Predsjednica u SAD-u

FOTO: Adventure Racing Croatia 2018

FOTO: Romantična večer u Ninu

FOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih