NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

23.02.2018
tekst
tekst

Hrvati iz Europe

MILAS U BEOGRADU 'Hrvatska manjina u Srbiji treba biti zastupljena na svim razinama vlasti kao i srpska manjina u Hrvatskoj'

Foto: Zvonko Milas Facebook

Sedma sjednica Međuvladinog mješovitog odbora za manjine Srbije i Hrvatske.

Foto: Zvonko Milas Facebook

Autor: CroExpress

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske nazočio je kao voditelj hrvatskog izaslanstva i supredsjedatelj sedme sjednice Međuvladinog mješovitog odbora za manjine Srbije i Hrvatske na sastanku u Palači Srbije u Beogradu.

Prvi je to takav sastanak nakon tri godine, a nastavlja se i u srijedu u Bačkom Monoštoru kod Sombora. Na sastanku su bili i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ruzić, potpredsjednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević kao i državni tajnik Ivan Bošnjak iz Ministarstva državne uprave i loklane samouprave Srbije.

Milas je, kao supredsjedatelj sedme sjednice Međuvladinog mješovitog odbora za manjine Srbije i Hrvatske, ocijenio kako je važno da dvije strane nakon više od tri godine 'ponovno razgovaraju' o otvorenim pitanjima u rješavanju prava manjinskih zajednica.

'Očekujem da ćemo učiniti korake koji će relaksirati odnos dviju država u cilju bolje suradnje i na dobrobit manjina koje žive u Srbiji i Hrvatskoj', rekao je Milas.

Također, istaknuo je da pitanje zastupljenosti hrvatske nacionalne manjine ključno, te da hrvatska manjina u Srbiji treba biti zastupljena na svim razinama vlasti kao i srpska manjina u Hrvatskoj.

Državni tajnik je kazao kako vjeruje da će se ubuduće sastanci Međuvladinog mješovitog odbora održavati svake godine, a pokrenute teme i pitanja otvorena na tim sastancima i rješavati, ne svodeći se samo na deklarativnu opredijeljenost.

31.01.2018.

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

PRESUDA NJEMAČKOG SUDA Hrvatica ima pravo na Hartz IV i nakon godinu dana unatoč tome što je radila 'samo' Au-pair posao

22.02.2018.

Riječ je o poslovima gdje osoba živi s obitelji i pomaže im s djecom ili kućanskim poslovima u zamjenu za stan, hranu, džeparac... Više>

Foto: Hrvatiizvanrh.hr

HRVATI U SLOVENIJI Žive tamo stoljećima, ali ne priznaje im se nikakav status

21.02.2018.

U ponedjeljak održana 1. sjednica Povjerenstva za pitanje statusa Hrvata u Republici Sloveniji. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Zimska vježba MORH-a

FOTO: Lička večer u Gerlingenu

FOTO: Stepinčevo i duhovna obnova u Stuttgartu

FOTO: Stepinčevo u Münchenu

FOTO: Hrvoje Jurić u Stuttgartu

FOTO: Sljeme pod snijegom

FOTO: Kuća

FOTO: KUD Stuttgart na Sajmu turizma

FOTO: Lidija Jahr Weis izložba

FOTO: Nova godina