NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

26.05.2018
tekst
tekst

Poslovne vijesti

LUKA BURILOVIĆ PONOVO IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA HGK 'Jedan od ciljeva je da kreatori politika još snažnije uvažavaju glas gospodarstva'

Foto: HGK

Naglasio je i da u narednom razdoblju fokus Hrvatske gospodarske komore mora biti i na privlačenju stranih investicija i apsorpciji sredstava iz EU fondova.

Foto: HGK

Autor: CroExpress

Luka Burilović bit će predsjednik Hrvatske gospodarske komore i u mandatnom razdoblju od 2018. do 2022. godine. Tako je odlučila Skupština HGK na 7. sjednici održanoj 25. siječnja u skladu s odredbama Poslovnika o radu Skupštine tajnim glasovanjem. Skupštinu HGK čini 93 člana, a s obzirom na to da je aktualni predsjednik Komore nakon glasovanja imao 80 glasova, pobijedio je u prvom krugu. Kandidat Marin Lovrović osvojio je 7 glasova, dok je Davor Poljak dobio 2 glasa. Jedan listić bio je nevažeći, dok tri člana skupštine nisu pristupili glasovanju.

‘Vizija i strateški projekti Komore za naredno razdoblje predstavljaju upravo želju da zajedno s vama nastavimo posao zacrtan Strategijom HGK 2017. – 2022. Pritom primarno mislim na internacionalizaciju hrvatskoga gospodarstva, provedbu dualnog obrazovanja i digitalizaciju usluga. Jačanjem mreže predstavništava bit ćemo još bolja potpora pri izvozu, što je jedan od ključnih elemenata razvoja gospodarstva RH’, istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović u svom govoru naglasivši kako mu je jedan od ciljeva u narednom mandatu da kreatori politika još snažnije uvažavaju glas gospodarstva.

Luka Burilović došao je na čelno mjesto Komore 1. travnja 2014. godine napustivši mjesto predsjednika Uprave Sladorane Županja. U svom se obraćanju osvrnuo i na mandat koji je na isteku. ‘Bio sam itekako svjestan teškog puta koji je tada bio pred nama, ali i potencijala koji možemo ostvariti. Stoga, dok su drugi govorili o reformama, mi smo ih provodili – rezanjem nepotrebnog i povećanjem efikasnosti. Četiri godine poslije, HGK je institucija jasne svrhe i doprinosa gospodarstvu. Ne postoji gospodarska tema u kojoj se komorskog stručnjaka ne pita za mišljenje. Postali smo servis svojih članica i glas gospodarstvenika koji se ne smije zanemariti’, rekao je Burilović.

Naglasio je i da u narednom razdoblju fokus Hrvatske gospodarske komore mora biti i na privlačenju stranih investicija i apsorpciji sredstava iz EU fondova te kako će nastaviti poticati sve reforme u državi i biti potpora institucijama, posebno misleći na reforme pravosuđa, javne uprave i obrazovanja.

25.01.2018.

HRVATI MÜNCHENA, POZVANI STE! Na Wittelsbacherplatz od petka do nedjelje velika promocija domaćih hrvatskih vina i delicija

16.05.2018.

Njemačka za hrvatski turistički sektor predstavlja najvažnije emitivno tržište. Više>

Foto: HTZ

HRVATSKA SE PREDSTAVLJA KINEZIMA 'Ovdje smo prepoznati kao top turistička destinacija'

16.05.2018.

Hrvatska ponuda predstavlja se u sklopu velikog štanda European Travel Commisiona. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Hodočašće u Lurd

FOTO: Kanadsko hrvatski folklorni festival

FOTO: Croatia Bietigheim - Perouse 6:0

FOTO: FSV 08 Bissingen - NK Croatia Bietigheim 3:4

FOTO: 60 godina HKM Stuttgart

FOTO: Prva pričest u HKM Beč

FOTO: 60. godišnjica HKM Stuttgart

FOTO: Etno festival u Vukovaru

FOTO: NK Croatia Bietigheim-SKV Rutesheim 6:1

FOTO: Prva pričest u HKM Stuttgart