NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

17.08.2018
tekst
tekst

BiH

GRABAR-KITAROVIĆ S MAJKAMA SREBRENICE 'Bosna je uvijek imala kraljicu, ona je to bila i ostala'

Foto: Hina/Fena

Srebreničke majke sastale su se s hrvatskom predsjednicom u Sarajevu.

Foto: Hina/Fena

Autor: Hina/CroExpress

Predstavnice udruge ‘Majke Srebrenice’ odale su u srijedu priznanje hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović za potporu koju im je pružala istaknuvši kako među njima nema nikakvih nesporazuma te kako je ona za njih i dalje ‘kraljica Balkana’ kako su je titulirali kada je 2015. posjetila memorijalni kompleks u Potočarima obilježavajući dvadesetu obljetnicu srpskog genocida nad srebreničkim Bošnjacima.

Srebreničke majke sastale su se s hrvatskom predsjednicom u Sarajevu u sklopu njezina službenog posjeta Bosni i Hercegovini a taj susret uslijedio je nakon polemika izazvanih različitim interpretacijama predsjedničinih ocjena o opasnosti od islamskog radikalizma u toj zemlji.

Iz udruge ‘Majke Srebrenice’ zbog toga su na adresu hrvatske predsjednice u rujnu prošle godine uputili otvoreno pismo u kojemu su joj predbacili kako preuveličava tu opasnost a BiH predstavlja utočištem terorista.

‘Danas smo o tome malo razgovarali. Kada osjetimo da nas netko uvrijedi onda to i kažemo’, kazala je novinarima predsjednica udruge ‘Majke Srebrenice Munira Subašić dodajući kako je zapravo taj nesporazum ‘bio riješen i ranije’.

‘Zamjerili smo joj, ali nismo se naljutili’, pojasnila je Subašić

Kazala je kako je Grabar-Kitarović kao jedina predsjednica neke države u regiji ‘bila i ostala kraljica’.'Bosna je uvijek imala kraljicu, u zadnje vrijeme je nema pa sam pozvala nju', dodala je.

‘Bili smo joj zahvalni kada je 2015. došla u Potočare i tamo izgovorila pravu riječ odnosno kazala da se tamo dogodio genocid’, kazala je Subašić.

Podsjetla je kako je u Srebrenici 1995. bilo i ubijenih Hrvata pa udruge koje okupljaju članove obitelji žrtva tamo stoga žele napraviti kapelu kako bi se i katolici mogli pomoliti.

Razgovarali su i o konferenciji planiranoj 2018. sa studentima šest država s područja bivše Jugoslavije na kojoj bi se razgovaralo o srebreničkom genocidu a a hrvatska je predsjednice, kazala je Subašić, obećala biti jednim od pokroviteljem skupa.

18.01.2018.

Foto: izbori.ba

OD BEČA DO OSLA Dijaspora BiH će na izborima moći glasovati na ovih 10 biračkih mjesta

17.08.2018.

Opći izbori u Bosni i Hercegovini bit će održani 7. listopada 2018. godine. Više>

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

RIMAC NAJAVIO POKRETANJE TEHNOLOŠKOG PARKA U LIVNU 'BiH je najgora ekonomija u Europi, moramo okrenuti trendove'

14.08.2018.

U Tehnološkom parku u Livnu trebalo bi biti angažirano 30 mladih ljudi. Više>

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Izdanje: 09.04.2014.

PreuzmiFOTO: Saljska fešta

FOTO: Doček Vatrenih

FOTO: 16. Ninska šokolijada

FOTO: Misa na otvorenom

FOTO: Navijači prije utakmice

FOTO: Navijači u Moskvi

FOTO: Turnir Slavko Bagarić u Nürnbergu

FOTO: Brijuni

FOTO: Slavlje u iseljeništvu

FOTO: Slavlje za pamćenje